ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Στην Αργεντινή το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Λούλα

12:46 - 21 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Βραζιλία: Στην Αργεντινή το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό του Λούλα
Το πρώτο του επίσημο ταξίδι στο εξωτερικό, και πιο συγκεκριμένα στην Αργεντινή, θα πραγματοποιήσει αύριο (22/1) ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, λίγες εβδομάδες αφού ανέλαβε την προεδρία στη Βραζιλία.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός Βραζιλιάνου προέδρου συνηθίζεται να είναι στη γειτονική Αργεντινή και αυτή τη φορά ο Λούλα πρόκειται να συναντηθεί εκεί με τον πρόεδρο Αλμπέρτο Φερνάντες, αλλά και ομολόγους του της περιοχής κατά τη σύνοδο της Κοινότητας των Κρατών της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής (CELAC).

«Η Βραζιλία επέστρεψε!», δήλωσε ο Λούλα το βράδυ της νίκης του στις προεδρικές εκλογές, στις 30 Οκτωβρίου.

«Όλος ο κόσμος θέλει να μιλήσει με τη Βραζιλία», σημείωσε ο ίδιος αυτή την εβδομάδα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ενώ δεσμεύθηκε να «ανοικοδομήσει» τους δεσμούς της Μπραζίλια με τη διεθνή κοινότητα.

Δεσμεύσεις για ισχυρές σχέσεις

Προτεραιότητα του Βραζιλιάνου προέδρου είναι να «ανανεώσει τις σχέσεις της Βραζιλίας με τη Λατινική Αμερική, μια ζωτικής σημασίας περιοχή για τη Βραζιλία, η οποία είχε μπει σε δεύτερο πλάνο» επί προεδρίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, εξήγησε ο Ζοάο Ντανιέλ Αλμέιδα, ειδικός σε θέματα εξωτερικών σχέσεων στο πανεπιστήμιο του Ρίο.

Ο Λούλα αναμένεται αύριο στο Μπουένος Άιρες, όπου την επομένη θα συναντηθεί με τον Φερνάντες. Παράλληλα, ενδέχεται να συναντηθεί την Τρίτη στο Μπουένος Άιρες και με τον Κουβανό ομόλογό του Μιγκέλ Ντίας Κανέλ και τον Βενεζουελάνο Νικολάς Μαδούρο, με τον οποίο η Μπραζίλια θέλει να ανανεώσει τις σχέσεις της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.