ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν-Σουηδία: Να μην περιμένετε την υποστήριξή μας για το ΝΑΤΟ

19:58 - 23 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ερντογάν-Σουηδία: Να μην περιμένετε την υποστήριξή μας για το ΝΑΤΟ
Σε αντίδραση της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο μπροστά από την τουρκική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, όπου ένας ακροδεξιός Σουηδός έκαψε το Κοράνι, ο Ερντογάν τόνισε σήμερα (23/1) ότι η Σουηδία «δεν πρέπει να περιμένει την τουρκική υποστήριξη» για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι «αν δεν σέβεστε τη θρησκεία της Τουρκίας ή των μουσουλμάνων, δεν θα λάβετε καμία υποστήριξη από εμάς στο ΝΑΤΟ».

Μάλιστα, ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αν συμπαθούν τόσο πολύ μέλη τρομοκρατικών ομάδων και εχθρούς του Ισλάμ, τους συμβουλεύουμε να εμπιστευτούν την άμυνα της χώρας τους και σε αυτούς» αναφερόμενος στη Σουηδία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας Τομπίας Μπίλστρομ, προσερχόμενος στο σημερινό ΣΕΥ στις Βρυξέλλες, τόνισε τη σημασία της συνέχισης των διπλωματικών επαφών μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Τουρκίας.

Σε ερώτηση σχετικά με τις συζητήσεις μεταξύ των τριών χωρών, ο κ. Μπίλστρομ σημείωσε ότι «προς το παρόν έχουμε επαφές σε διπλωματικό επίπεδο και πιστεύω ότι είναι σημαντικό να υπάρξει συνέχεια σε αυτό.

Στο τέλος της ημέρας, υπάρχει ένα μνημόνιο που έχουμε υπογράψει η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία και αναμένουμε την υλοποίηση αυτού του μνημονίου έτσι ώστε η διαδικασία επικύρωσης από το τουρκικό κοινοβούλιο να μπορεί να γίνει και η Σουηδία και η Φινλανδία να μπορούν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.