ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κυβέρνηση τεχνοκρατών υπόσχεται στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης

15:37 - 24 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Κυβέρνηση τεχνοκρατών υπόσχεται στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει την Κύπρο. Λίγες ημέρες πριν από την πρώτο γύρο την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο υποψήφιος πρόεδρος τόνισε πως εφόσον εκλεγε/ι θα δημιουργήσει ένα υπουργικό συμβούλιο τρεχνοκρατών.

Η επιλογή των προσώπων που θα απαρτίζουν το Υπουργικό θα είναι καθαρά δικές του επιλογές και όχι των κομμάτων που τον στηρίζουν, είπε συγκεκριμένα.

«Το Υπουργικό θα είναι κατά κύριο λόγο καταρτισμένο με τεχνοκράτες. Μέσα από μια τεχνοκρατική προσέγγιση, ειδικά σε κάποια υπουργεία είναι πιο αποδοτική η κυβέρνηση».

«Αν εκλεγώ η κορυφαία μου πράξη θα είναι ο διορισμός του Υπουργικού συμβουλίου. Οι αποφάσεις που αφορούν τα μέλη του Υπουργικού θα είναι καθαρά δικές μου επιλογές, όχι των κομμάτων που με στηρίζουν. Θα ακούσω εισηγήσεις αλλά οι αποφάσεις είναι δικές μου. Στηρίζουν το πολιτικό μου πρόγραμμα αυτοί που με στηρίζουν, έχουν κάνει υπέρβαση και το αναγνωρίζω.  Θα είμαι υπεύθυνος στο τέλος της μέρας για τις επιλογές του Υπουργικού μου».

Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό και αν είναι εφικτό να προχωρήσουν τα πράγματα, ανέφερε ότι «δεν ξέρουμε μέχρι την μέρα των τουρκικών εκλογών πώς θα κινηθεί ο κ.Ερντογάν. την ίδια στιγμή δεν μπορούμε να θεωρούμε την παρούσα κατάσταση ως τη λύση. Αν δεν λυθεί το Κυπριακό αυτή η κατάσταση θα γίνει σκληρότερη. Πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι δυνατό από δικής μας πλευράς. Και μπορούμε να προσπαθήσουμε περισσότερο εντός ΕΕ. Οι ΓΓ του ΟΗΕ πάντα έτσι ήταν. Δεν ήταν κάτι διαφορετικό.. μας πληγώνει, δεν μας αρέσει, αλλά πάντα έτσι ήταν».

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.