ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Πιθανόν να αποφύγει την ύφεση- Ανάπτυξη 0,2% το 2023

15:42 - 25 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Πιθανόν να αποφύγει την ύφεση- Ανάπτυξη 0,2% το 2023
Αισιόδοξες προβλέψεις κάνει πλέον η Γερμανία, υποστηρίζοντας ότι θα καταφέρει να αποφύγει την ύφεση για το 2023 ενώ την ίδια στιγμή ο πληθωρισμός θα παρουσιάσει αποκλιμάκωση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έκθεση που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, οι προβλέψεις κάνουν λόγο για αύξηση κατά 0,2% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με την προηγούμενη εκτίμηση για συρρίκνωση κατά 0,4%.

Από την άλλη, ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει το 6% έναντι του 7% στην προηγούμενη πρόβλεψη, αλλά σημαντικά πιο κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ.

Ο υπουργός Οικονομίας ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν σημάδια για σημαντική ύφεση, όπως είχαν προβλέψει πολλοί παρατηρητές όπως αναπόφευκτη».

 Ο ίδιος τόνισε ότι η κρίση που έχει προκληθεί από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι πλέον διαχειρίσιμη. «Η Γερμανία έχει αποδείξει την ανθεκτικότητα της και έχει πάει πολύ καλά από οικονομική άποψη» πρόσθεσε ο Χάμπεκ.

Τέλος, αναφορικά με την ανεργία, η έκθεση προβλέπει ότι το ποσοστό θα φτάσει το 5,4% για το 2023 έναντι 5,3% το 2022. «Και οι επιχειρήσεις ανακτούν την εμπιστοσύνη» συμπληρώνεται στην έκθεση του γερμανικού υπουργείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.