ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Επεκτείνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης €100 δισ. σε επιχειρήσεις ενέργειας

18:49 - 26 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Γερμανία: Επεκτείνει το πρόγραμμα χρηματοδότησης €100 δισ. σε επιχειρήσεις ενέργειας
Στην επέκταση του προγράμματος χρηματοδότησης επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, ύψους 100 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα προχωρήσει η Γερμανία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Bloomberg.

Το πρόγραμμα, ξεκίνησε τον Απρίλιο και αφορούσε εταιρείες που διαπραγματεύονται στα χρηματιστήρια μελλοντικής εκπλήρωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου και παρέχει ασφάλεια με τη μορφή πιστωτικής γραμμής που παρέχει η κρατική αναπτυξιακή τράπεζα KfW.

Ωστόσο, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, η βιομηχανία άσκησε πιέσεις για την παράταση του προγράμματος, παρά το γεγονός ότι επέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές του.

«Τα πολύ στενά κριτήρια για την πρόσβαση αποτελούν μεγάλο εμπόδιο στη χρήση, για παράδειγμα, για εταιρείες διανομής», δήλωσε στο Bloomberg η Kerstin Andreae, πρόεδρος της ένωσης επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας BDEW. «Το πεδίο εφαρμογής και τα διαθέσιμα μέσα αντιστάθμισης πρέπει να επεκταθούν».

Η ένωση δημοτικών επιχειρήσεων VKU είπε ότι το πρόγραμμα δεν χρησιμοποιήθηκε σχεδόν καθόλου, επειδή δεν περιλάμβανε τις χιλιάδες εταιρείες που συναλλάσσονται εκτός των χρηματιστηρίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.