ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκε ο βίαιος ξυλοδαρμός του νεκρού Αφροαμερικανού από αστυνομικούς-Bίντεο

13:27 - 28 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Επιβεβαιώθηκε ο βίαιος ξυλοδαρμός του νεκρού Αφροαμερικανού από αστυνομικούς-Bίντεο
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου εδώ και λίγες ώρες και επιβεβαιώνουν τη βίαιη μεταχείριση που είχε ο Αφροαμερικανός Τάιρ Νίκολς, από πέντε αστυνομικούς στο Μέμφις των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα το θάνατό του τρεις μέρες μετά τη σύλληψη.

Υπενθυμίζεται ότι την 7η Ιανουαρίου οι πρώην αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον 29χρονο Τάιρ Νίκολς για παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας, σε έναν έλεγχο που τυπικά θα ήταν ρουτίνας. Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, επίθεση, ακόμα και για απαγωγή.

Στους πέντε αστυνομικούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες και προφυλακίστηκαν, στο πλαίσιο της έρευνας για φόνο, καθώς ο Τάιρ Νίκολς λίγες ημέρες αργότερα.

Στο βίντεο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο φαίνεται ξεκάθαρα η βίαιη αντιμετώπηση που είχε ο Νίκολς από τους αστυνομικούς, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος και δέχεται χτυπήματα, ενώ παρακαλεί για βοήθεια.

Ο Μπάιντεν αγανάκτησε και πόνεσε βλέποντας το βίντεο

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε χθες Παρασκευή (27/) πως «αγανάκτησε» και «πόνεσε βαθιά» βλέποντας το «φρικιαστικό» βίντεο της βίαιης σύλληψης του Τάιρ Νίκολς, 29χρονου αφροαμερικανού.

«Οι εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα απόψε θα προκαλέσουν αγανάκτηση στον πληθυσμό, κι υπάρχει λόγος», αναγνώρισε ο κ. Μπάιντεν στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο, όμως συμπλήρωσε πως είναι απαραίτητο οι διαδηλώσεις που θα γίνουν να είναι «ειρηνικές».

Ο Τζο Μπάιντεν συζήτησε νωρίτερα χθες με την οικογένεια του νεαρού τους ζήτησε να κάνουν έκκληση ώστε οι διαδηλώσεις να γίνουν σε κλίμα ηρεμίας. Σημείωσε πως μίλησε με τη μητέρα και τον πατριό του Τάιρ Νίκολς, τους «εξέφρασε προσωπικά τα συλλυπητήριά του» και «εξήρε το θάρρος και τη δύναμή τους».

Δυο σύμβουλοι του προέδρου συζήτησαν χθες με τους δημάρχους 16 πόλεων όπου προβλεπόταν να γίνουν διαδηλώσεις.

{https://twitter.com/BriaJonesTV/status/1619152934117453826}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.