ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νετανιάχου: Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας

22:40 - 28 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Νετανιάχου: Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας
Σε σημερινή (28/1) δήλωσή του μετά τις δύο επιθέσεις από Παλαιστίνιους στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, που είχαν ως απολογισμό εννέα νεκρούς και πολλούς τραυματίες, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τόνισε ότι η απάντηση της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία θα είναι ηχηρή, ενισχύοντας τις ανησυχίες της Δύσης για νέες εντάσεις μεταξή των δύο κρατών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς Παλαιστινίου καθώς έβγαιναν από συναγωγή της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ενώ στη συνέχεια έπεσε και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών. 

Μέσα σε λιγότερες από 24 ώρες έγινε και δεύτερη επίθεση στην Ιερουσαλήμ, όταν 13χρονος Παλαιστίνιος πυροβόλησε και τραυμάτισε 2 περαστικούς και ακολούθως έπεσε επίσης νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, μία ημέρα μετά την επίθεση.

Σε δήλωσή του ο Μπενιαμίν Νετανάχιου αναφέρει: «Η απάντησή μας θα είναι ισχυρή, γρήγορη και ακριβείας. Δεν επιδιώκουμε την κλιμάκωση αλλά είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε σενάριο», είπε ο πρωθυπουργός στους δημοσιογράφους πριν από την έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας με θέμα την επίθεση της Παρασκευής.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:46 - 28 Ιαν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.