ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: Θα κάνουμε ό,τι χρειστεί για να αποφύγουμε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας

14:11 - 29 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Σολτς: Θα κάνουμε ό,τι χρειστεί για να αποφύγουμε σύγκρουση ΝΑΤΟ-Ρωσίας
Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν θα εξελιχθούν σε σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ, τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

Η απάντηση αυτή έρχεται σε συνέχεια της ανησυχίας που προκαλεί η απόφαση της Γερμανίας να προμηθεύσει με άρματα μάχης την Ουκρανία και αν αυτή η κίνηση τελικά την καθιστά "μέρος του πολέμου".

«Δεν ακολουθούμε εκείνους που σχεδόν επιπόλαια συμβουλεύουν τη Γερμανία να προχωρήσει μπροστά. Ενεργούμε πάντα σε στενό διεθνή συντονισμό. Οποιαδήποτε άλλη απόφαση θα αύξανε τον κίνδυνο κλιμάκωσης και θα ήταν ανεύθυνη», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

«Για μένα είναι σημαντικό να μην ενεργούμε μόνοι μας σε εθνικό επίπεδο, αλλά να συντονίζουμε στενά τις ενέργειές μας με τους διεθνείς εταίρους μας, κυρίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια της Ευρώπης να συντονίσουμε στενά τις ενέργειές μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε.

Ο Σολτς ανέφερε επίσης πως αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι «απολύτως απαράδεκτο» και πρόσθεσε πως η προϋπόθεση για το τέλος του πολέμου είναι προφανής: η απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από τα ουκρανικά εδάφη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.