ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Μπόρις Τζόνσον αφηγείται πώς «τον απείλησε» ο Πούτιν

09:41 - 30 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Ο Μπόρις Τζόνσον αφηγείται πώς «τον απείλησε» ο Πούτιν
«Μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει»: Αυτή είναι η ατάκα που σύμφωνα με τον Μπόρις Τζόνσον τον απείλησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μερικές ημέρες προτού διατάξει την εισβολή του στρατού του στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας μίλησε σε ντοκιμαντέρ του BBC για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Το ντοκιμαντέρ τριών επεισοδίων θα μεταδοθεί απόψε από το δεύτερο κανάλι του BBC, ωστόσο, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα μικρό απόσπασμα.

Σε αυτό ο Τζόνσον αναφέρεται σε «πολύ μακροσκελή» και «εξαιρετική» συνδιάλεξή του με τον Ρώσο πρόεδρο έπειτα από επίσκεψή του στο Κίεβο στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2022.

Ο κ. Τζόνσον λέει πως προειδοποίησε τον ρώσο πρόεδρο πως η Δύση θα επέβαλε βαριές κυρώσεις στη Ρωσία αν έπαιρνε τον δρόμο της ένοπλης σύρραξης.

«Μου είπε: ‘Μπόρις, λέτε ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο NATO σύντομα (...) Τι εννοείτε όταν λέτε “σύντομα”;’», αναφέρει ο Μπόρις Τζόνσον. «Λοιπόν, δεν θα ενταχθεί στο NATO στο εγγύς μέλλον, το γνωρίζετε πολύ καλά», προσθέτει πως του απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Κάποια στιγμή, φάνηκε να με απειλεί, είπε ‘Μπόρις, δεν θέλω να σας κάνω κακό, αλλά μ’ έναν πύραυλο, ένα λεπτό θα πάρει’, ή κάτι τέτοιο», λέει ο Μπόρις Τζόνσον.

«Νομίζω ότι με δεδομένο τον πολύ ήρεμο τόνο του, την αποστασιοποίηση που έμοιαζε να έχει, απλά αντιδρούσε στην προσπάθειά μου να τον πείσω να διαπραγματευτεί», συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός, που εγκατέλειψε τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ στις αρχές Σεπτεμβρίου, έπειτα από σειρά σκανδάλων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.