ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν-Σεισμός: Η ανταπόκριση των αρχών δεν είναι τόσο άμεση

16:08 - 10 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Ερντογάν-Σεισμός: Η ανταπόκριση των αρχών δεν είναι τόσο άμεση
Η ανταπόκριση των τουρκικών Αρχών στους σεισμούς που έπληξαν τη χώρα δεν είναι τόσο γρήγορη όσο ήθελε η κυβέρνηση, παραδέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών στη χώρα από τον σεισμό έχει ανέλθει στους 18.991.

Μιλώντας από την επαρχία Αντιγιαμάν, μία από τις πληγείσες περιοχές από τους καταστροφικούς σεισμούς στην νοτιοανατολική Τουρκία, ο Ερντογάν ανέφερε ότι κάποιοι άνθρωποι λεηλατούν καταστήματα και επιτίθενται σε επιχειρήσεις, σημειώνοντας ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε στην επαρχία θα επιτρέψει στο κράτος να επιβάλει τα αναγκαία τιμωρητικά μέτρα.

Παράλληλα, όπως τονίζει και το Reuters, ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία αυξήθηκε στους 18.342 μέχρι το πρωί της Παρασκευής και ο αριθμός των τραυματιών ανήλθε σε 74.242, ανακοίνωσε η αρχή διαχείρισης καταστροφών της γειτονικής χώρας (AFAD).

Στη Συρία, περισσότεροι από 3.300 έχουν σκοτωθεί, αν και οι διασώστες είπαν ότι πολλοί περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια. Το επίσημο άθροισμα των στοιχείων για τους νεκρούς από τις ελεγχόμενες από την κυβέρνηση και τους αντάρτες περιοχές ανέρχεται προς το παρόν στους 3.377.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.