ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Independent: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 2.000 τανκς για νέα επίθεση

13:37 - 11 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Independent: Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 2.000 τανκς για νέα επίθεση
Νέα μαζική επίθεση με στόχο να καταλάβει την ανατολική περιοχή του Ντονμπάς ετοιμάζει η Ρωσία, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματικό πληροφοριών.

Σε άρθρο του που δημοσιεύει η Independent υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει 2.000 άρματα μάχης και τεθωρακισμένα για τη νέα της επίθεση.

Η πληροφορία έρχεται καθώς ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξαπέλυσε νέο κύμα πυραυλικών επιδρομών σε υποδομές ζωτικής σημασίας στην Ουκρανία την Παρασκευή, προκαλώντας εκρήξεις στο Κίεβο και το Χάρκοβο, καθώς και σε πολλές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Τουλάχιστον 17 πύραυλοι έπληξαν τη Ζαπορίζια μέσα σε μια ώρα, στη σκληρότερη επίθεση στη νοτιοανατολική πόλη από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Η παροχή ρεύματος διακόπηκε από επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά τη διάρκεια της νύχτας σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και εγκαταστάσεις μεταφοράς στην ανατολική, νότια και δυτική Ουκρανία.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος αυτή την εβδομάδα ζήτησε από τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περισσότερα όπλα, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, είπε: «Αυτός είναι ο τρόμος που μπορεί και πρέπει να σταματήσει».

Την ίδια ώρα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν θα ταξιδέψει στην Πολωνία αυτόν τον μήνα για να συγκεντρώσει τους συμμάχους έναν χρόνο μετά την έναρξη της επίθεσης της Ρωσίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.