ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παρουσιάστηκε το επίσημο λογότυπο της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’

22:23 - 11 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Παρουσιάστηκε το επίσημο λογότυπο της στέψης του βασιλιά Καρόλου Γ’
Το επίσημο λογότυπο για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ', που θα εμφανίζεται στους αντίστοιχους εορτασμούς, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα αναμνηστικά, αποκαλύφθηκε από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Δημιουργός είναι ο Sir Jony Ive, γνωστός για τα καινοτόμα σχέδιά του σε gadget της Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPhone.

Πρόκειται για μια πιο παραδοσιακή εικόνα, με λουλούδια να σχηματίζουν το σχήμα του στέμματος του Αγίου Εδουάρδου που χρησιμοποιείται στη στέψη.

Το floral σχέδιο αναδεικνύει την «αισιοδοξία της άνοιξης» και αντανακλά την αγάπη του βασιλιά για τη φύση, λέει ο Sir Jony.

«Το σχέδιο εμπνεύστηκε από την αγάπη του βασιλιά Καρόλου για τον πλανήτη, τη φύση και τη βαθιά του ανησυχία για τον φυσικό κόσμο», είπε ο πρώην γκουρού σχεδιασμού της Apple, ο οποίος συνήθως συνδέεται με κομψά τεχνολογικά σχέδια εξοπλισμού όπως τα iMac και τα iPod.

Το λογότυπο, που θα χρησιμοποιηθεί για εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου της στέψης τον Μάιο, περιλαμβάνει ένα τριαντάφυλλο, γαϊδουράγκαθο, νάρκισσο και τριφύλλι, εμβλήματα από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επίσημη στέψη θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου στο Αβαείο του Ουέστμινστερ του Λονδίνου, σύμφωνα με μια παράδοση που χρονολογείται εδώ και περίπου 1.000 χρόνια.

Την Κυριακή 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί μουσική συναυλία και παράσταση με φώτα στο Κάστρο του Ουίνδσορ, ενώ θα υπάρξει έξτρα αργία τη Δευτέρα 8 Μαΐου, με εκδηλώσεις που θα αναδεικνύουν το έργο των εθελοντών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.