ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ο Μπλίνκεν- Ανακοίνωσε επιπλέον βοήθεια

20:36 - 19 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας ο Μπλίνκεν- Ανακοίνωσε επιπλέον βοήθεια
Επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποιεί από την Κυριακή (19/2) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και πέταξε με ελικόπτερο της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με προορισμό σεισμόπληκτες περιοχές.

«Είδα από πρώτο χέρι την καταστροφή», ανέφερε μεταξύ άλλων και ανακοίνωσε επιπρόσθετη βοήθεια 100 εκατομμυρίων δολαρίων για τις σεισμόπληκτες περιοχές σε Τουρκία και Συρία.

«Σήμερα, ανακοινώνω σχέδια για επιπλέον 100 εκατομμύρια δολάρια για την παροχή βοήθειας σωστικής βοήθειας στην Τουρκία και τη Συρία μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της USAID (Οργανισμός Διεθνούς Αρωγής των ΗΠΑ). Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να στέκονται στο πλευρό του τουρκικού και του συριακού λαού», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

«Ως απάντηση στους τραγικούς σεισμούς, οι ΗΠΑ έχουν ανταποκριθεί με 185 εκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι σήμερα. Οι αμερικανικές επιχειρήσεις, οι κοινότητες και τα άτομα βοηθούν επίσης γενναιόδωρα. Ευχαριστούμε τις ομάδες της USAID που εργάζονται ακούραστα για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης», είχε γράψει νωρίτερα.

«Με βαθιά λύπη είδα από πρώτο χέρι την καταστροφή από τους σεισμούς στην Τουρκία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν δεσμευμένες να κάνουν ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε στις προσπάθειες διάσωσης, ανακούφισης και ανάκαμψης.

Συγκινήθηκα βαθιά ακούγοντας τις τραγικές ιστορίες των τουρκικών στρατιωτικών οικογενειών που επλήγησαν από τους σεισμούς και εμπνεόμαστε από την ανθεκτικότητα και τη δύναμή τους. Είμαι υπερήφανος που υπολογίζω την Τουρκία ως σύμμαχο του ΝΑΤΟ, και μπορούν να βασίζονται σε εμάς για να συνεχίσουμε να βοηθάμε στις προσπάθειες ανακούφισης και ανάκαμψης», έγραψε ακόμα.

«Πριν από την αυριανή επίσημη συνάντησή μας, εξετάσαμε τις σεισμόπληκτες περιοχές με τον ΥΠΕΞ Μπλίνκεν, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη αλληλεγγύης στην Τουρκία» ανέφερε από πλευράς του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Μπλίνκεν θα μεταβεί το βράδυ στην Άγκυρα όπου θα συναντηθεί αύριο, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.