ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G7: Στα $39 δισ. η στήριξη στην Ουκρανία-Έκκληση στο ΔΝΤ

19:08 - 23 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
G7: Στα $39 δισ. η στήριξη στην Ουκρανία-Έκκληση στο ΔΝΤ
Η G7 αύξησε την Πέμπτη (23/2) την οικονομική στήριξη προς την Ουκρανία στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια για φέτος και προέτρεψε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να καταρτίσει ένα πρόγραμμα για τη χώρα μέχρι τα τέλη Μαρτίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του μπλοκ και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών την παραμονή της πρώτης επετείου του πολέμου.

Η Ουκρανία ελπίζει να εξασφαλίσει ένα πρόγραμμα 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο που θα καλύπτει άμεση οικονομική βοήθεια και υποστήριξη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να στηρίξει τις προσπάθειες για ανοικοδόμηση μετά τη σύγκρουση.

«Για το 2023, με βάση τις ανάγκες της κυβέρνησης της Ουκρανίας, αυξήσαμε τη δέσμευσή μας για προϋπολογισμό και οικονομική στήριξη στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ιαπωνικής προεδρίας.

Η G7 περιλαμβάνει τη Βρετανία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ιαπωνία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι οικονομικοί ηγέτες του μπλοκ συγκεντρώθηκαν στη Μπανγκαλόρ της Ινδίας ενόψει της συνάντησης των οικονομικών αρχηγών της G20.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Shunichi Suzuki είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι η G7 πρέπει να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των τρεχουσών κυρώσεων στη Ρωσία πριν αποφασίσει για περαιτέρω δράση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.