ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FBI: Το TikTok «βρίθει» ανησυχιών για την ασφάλεια των ΗΠΑ

21:19 - 08 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
FBI: Το TikTok «βρίθει» ανησυχιών για την ασφάλεια των ΗΠΑ
Η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών χρηστών, δήλωσε σήμερα (8/3) ο διευθυντής του FBI, Κρίστοφερ Ρέι, σε ακρόαση στην αμερικανική Γερουσία, σημειώνοντας ότι αυτή η κινεζική εφαρμογή «βρίθει» ανησυχιών για την ασφάλεια.

Ο Ρέι τόνισε ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σε μια ακρόαση σχετικά με τις παγκόσμιες απειλές για την ασφάλεια των ΗΠΑ, ότι η κινεζική κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιήσει το TikTok για να ελέγξει λογισμικό σε εκατομμύρια συσκευές και να καθοδηγεί αφηγήματα για να διχάσει τους Αμερικανούς σχετικά με την Ταϊβάν ή άλλα ζητήματα.

«Ναι, και θα ήθελα να επισημάνω σε αυτό το τελευταίο, συγκεκριμένα, ότι δεν ήμασταν σίγουροι ότι θα βλέπαμε πολλά από τα εξωτερικά σημάδια ότι αυτό συμβαίνει, αν συνέβαινε», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής του FBI σχετικά με τις ανησυχίες ότι η Κίνα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει χρήστες με παραπληροφόρηση.

«Αυτό είναι ένα εργαλείο που είναι τελικά υπό τον έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης - και, για μένα, βρίθει ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.