ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νεκρός και ο δράστης του μακελειού στο Αμβούργο-Το ιστορικό του

17:41 - 10 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Νεκρός και ο δράστης του μακελειού στο Αμβούργο-Το ιστορικό του
Μετά τη χθεσινή (10/3) αιματηρή επίθεση στο Αμβούργο που κόστισε τη ζωή σε οκτώ ανθρώπους ενώ άφησε πίσω και πολλούς τραυματίες, ανακοινώθηκε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε εν συνεχεία αυτοπυροβολούμενος.

Υπενθυμίζεται ότι η αιματηρή επίθεση σημειώθηκε σε κτίριο στο Αμβούργο όπου ήταν σε εξέλιξη εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά. Ο 35χρονος μακελάρης, εισέβαλε στο χώρο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως αφαιρώντας τη ζωή από 8 άτομα μεταξύ των οποίων και ένα έμβρυο επτά μηνών.

Προηγουμένως είχε πυροβολήσει μια γυναίκα μέσα στο αυτοκίνητό της, στον χώρο στάθμευσης του κτιρίου, αλλά η οδηγός κατάφερε να διαφύγει. Ο ίδιος ζούσε τα τελευταία χρόνια στο Αμβούργο και εργαζόταν ως σύμβουλος επιχειρήσεων και μέχρι πρόσφατα ήταν και ο ίδιος Μάρτυρας του Ιεχωβά.

Αποχώρησε οικειοθελώς πριν από ενάμιση χρόνο, «αλλά όχι σε καλό κλίμα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας του Αμβούργου, Ματίας Τραπ.

Όπως είπε όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο μετά τους πυροβολισμούς είδαν τον δράστη να κρατά όπλο και να προσπαθεί να διαφύγει στον δεύτερο όροφο, εκεί οπου και αυτοπυροβολήθηκε.

Να σημειωθεί ότι ο δράστης δεν είχε ποινικό μητρώο ωστόσο είχε κάνει πριν από λίγο καιρό αίτηση για οπλοκατοχή ως αθλητής σκοποβολής.

{https://twitter.com/SkyNews/status/1634157395826835456}

Κατά την έρευνα στο σπίτι του βρέθηκε μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών, ενώ κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα.

 



Τελευταία τροποποίηση στις 17:42 - 10 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.