ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Σήμερα το «πράσινο φως» από Τουρκία

10:03 - 17 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ένταξη Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ: Σήμερα το «πράσινο φως» από Τουρκία
Το «πράσινο φως» από την Τουρκία αναμένει σήμερα (17/3) η Φινλανδία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, καθώς η επίσκεψη του Ερντογάν στο Ελσίνκι θα επικεντρωθεί κυρίως στο αίτημα της χώρας για ένταξη στη συμμαχία.

Εξάλλου, χθες ο πρόεδρος της χώρας, Σάουλι Νιινίστε δήλωσε πως πλέον αναμένει την οριστική έγκριση της Άγκυρας για την εισδοχή της χώρας του στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού στις συνομιλίες που θα έχει με τον τούρκο ομόλογό του.

Οι πληροφορίες θέλουν το τουρκικό κοινοβούλιο να επικυρώνει το πρωτόκολλο για τη Φινλανδία πριν από τις εκλογές της 14ης Μαΐου.

Μέχρι σήμερα, η αίτηση για την ένταξη των δυο κρατών (Φινλανδίας και Σουηδίας) στη στρατιωτική συμμαχία έχει εγκριθεί από τα 28 κράτη μέλη της και απομένει η έγκριση της Ουγγαρίας και της Τουρκίας.

Ο κ. Ερντογάν υποσχέθηκε προχθές Τετάρτη στην Άγκυρα πως η κυβέρνησή του «θα κρατήσει την υπόσχεση που έκανε» όσον αφορά την ένταξη της Φινλανδίας στη βορειοατλαντική συμμαχία. Δεν έχει μολαταύτα γίνει ακόμα σαφές πότε θα αρχίσει να συζητείται η έγκριση των δυο κρατών στο τουρκικό κοινοβούλιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.