ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεντβέντεφ: Παρομοίασε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν με...χαρτί τουαλέτας

20:04 - 17 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Μεντβέντεφ: Παρομοίασε το ένταλμα σύλληψης του Πούτιν με...χαρτί τουαλέτας
Ιδιαίτερα προκλητικός στάθηκε σε ανάρτησή του στο twitter o επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναφορικά με το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, ενάντια στον Πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΠΔ εξέδωσε σήμερα (17/3) το σχετικό ένταλμα, κατηγορώντας το Ρώσο Πρόεδρο για το ότι είναι υπεύθυνος για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Στην ανάρτησή του ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ αναφέρει:

«To Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο εξέδωσε σήμερα ένα ένταλμα σύλληψης ενάντια στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Δε χρειάζεται να εξηγήσουμε που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί αυτό το χαρτί», είπε συμπληρώνοντας από δίπλα ένα emoji με...χαρτί τουαλέτας».

{https://twitter.com/MedvedevRussiaE/status/1636759416807514114}

Πεσκόφ: Οι όποιες αποφάσεις του δικαστηρίου είναι άκυρες από νομική άποψη

Επιπλέον, παρόμοια στάση διατήρησε και ο εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου, που σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ανέφερε:

«Η έγερση του ζητήματος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) σχετικά με τη "σύλληψη" του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είναι απαράδεκτη, η Ρωσία δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του και οι όποιες αποφάσεις του είναι άκυρες από νομική άποψη.

Θεωρούμε την ίδια την υποβολή του ζητήματος αυτού εξοργιστική και απαράδεκτη.

Η Ρωσία, όπως και μια σειρά από κράτη, δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του δικαστηρίου αυτού και, κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε αποφάσεις αυτού του είδους είναι άκυρες για τη Ρωσική Ομοσπονδία από την άποψη του νόμου», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.