ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκροή καταθέσων 100 δισ. δολαρίων από τις μικρές αμερικανικές τράπεζες

11:50 - 25 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Εκροή καταθέσων 100 δισ. δολαρίων από τις μικρές αμερικανικές τράπεζες
«Φτερά» έκαναν καταθέσεις σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πελάτες των αμερικανικών τραπεζών τις απέσυραν την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου, δηλαδή την περίοδο που έγινε η ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank και της Signature Bank.

Πιο συγκεκριμένα, στοιχεία που έγιναν διαθέσιμα τώρα δείχνουν τις εκροές καταθέσεων στα 98,4 δισ. δολάρια, με τις περισσότερες από αυτές να πλήττουν τις μικρότερες τράπεζες.

Σύμφωνα με το CNBC, οι μεγάλες τράπεζες είδαν τις καταθέσεις τους να αυξάνονται κατά 67 δισ. δολάρια, την ώρα που στις μικρές τράπεζες σημειώθηκαν εκροές 120  δισ. δολαρίων. 

Οι συνολικές καταθέσεις στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα ανέρχονται σε 17,5 τρισ. δολάρια, με τις αναλήψεις να αντιστοιχούν περίπου στο 0,6% του συνόλου.

Έπειτα από τη δημοσίευση των στοιχείων, οι αμερικανικές αρχές επανέλαβαν τη διαβεβαίωσή τους ότι το τραπεζικό σύστημα της χώρας είναι ασφαλές.

Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen, ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell και περισσότεροι από 10 άλλοι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν κλειστή σύσκεψη του Financial Stability Oversight Council την Παρασκευή.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.