ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ινδία: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε ινδουιστικό ναό- Υποχώρησε το πάτωμα

09:20 - 31 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
Ινδία: Τουλάχιστον 35 νεκροί σε ινδουιστικό ναό- Υποχώρησε το πάτωμα
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν μετά την κατάρρευση του πατώματος ινδουιστικού ναού στην κεντρική Ινδία, δήλωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης την Παρασκευή (31/3).

Το περιστατικό συνέβη στην πόλη Ιντόρε της κεντρικής Ινδίας, αφού κατέρρευσε μια τσιμεντένια πλάκα που κάλυπτε την οροφή ενός φρεατίου σε ναό, συνθλίβοντας πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί για να γιορτάσουν το ινδουιστικό φεστιβάλ Ram Navami την Πέμπτη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Το πηγάδι ήταν καλυμμένο, αλλά η πλάκα που το κάλυπτε κατέρρευσε λόγω του πλήθους και του επιπλέον φορτίου», είπε στους δημοσιογράφους αργά την Πέμπτη ο επικεφαλής υπουργός της Μάντγια Πραντές, Σιβράτζ Σινγκ Τσουχάν.

Τουλάχιστον 75 στρατιώτες και προσωπικό διάσωσης εργάστηκαν όλη την ημέρα για να απομακρύνουν τα συντρίμμια, χρησιμοποιώντας σχοινιά και σκάλες για να βγάλουν ανθρώπους που είχαν πέσει στο πηγάδι, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Σώσαμε 18 ανθρώπους, 35 βρέθηκαν νεκροί και 16 τραυματίστηκαν», δήλωσε στο Reuters ο Ιλαγιαράγια Τ, ανώτατος αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και ανακοίνωσε αποζημίωση για τους νεκρούς και τους τραυματίες στο περιστατικό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.