ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Silicon Valley: Πού στρέφονται οι επενδυτές σε αναζήτηση χρηματοδότησης

12:18 - 12 Απρ 2023 | Ειδήσεις
Silicon Valley: Πού στρέφονται οι επενδυτές σε αναζήτηση χρηματοδότησης
Στη Μέση Ανατολή στρέφονται οι επενδυτές της Silicon Valley, αναζητώντας τρόπους ώστε να «χτίσουν» μακροπρόθεσμους δεσμούς με ισχυρά επενδυτικά ταμεία, σύμφωνα με τους Financial Times.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, η κρίση ρευστότητας φαίνεται πως έχει στρέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών στη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο πλαίσιο αυτό, οι επενδυτές πραγματοποιούν περιοδεία σε αυτές τις περιοχές, ενώ σύμφωνα με τους FT, οι Andreessen Horowitz, Tiger Global και IVP έχουν στείλει ομάδες στελεχών ήδη εκεί, αφού οι παραδοσιακοί υποστηρικτές τους από τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη αντιμετωπίζουν μια οικονομική ύφεση.

Τα επιχειρηματικά κεφάλαια ενθαρρύνονται να προσεγγίσουν την περιοχή, καθώς αξιωματούχοι του Κόλπου και νεαροί βασιλιάδες επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν την οικονομία τους μακριά από τα πετροχημικά με επενδύσεις σε τομείς τεχνολογίας όπως η τεχνητή νοημοσύνη.

ft 12.4

Ο επικεφαλής επιχειρήσεων στο Mubadala Capital, Ibrahim Ajami, σημείωσε στους FT ότι «ήρθαμε στο Σαν Φρανσίσκο αναζητώντας τους το 2017. Τώρα όλοι έρχονται σε εμάς».

Οι Financial Times πήραν συνεντεύξεις σε περισσότερες από δώδεκα εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων της Silicon Valley, καθώς και από μια σειρά συμβούλων και τραπεζιτών, οι οποίοι μίλησαν για μια νέα σχέση «αγάπης» μεταξύ των αμερικανικών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου και των μετρητών της Μέσης Ανατολής.

Ωστόσο, αυτή η έντονη επιθυμία για επιχειρηματική δραστηριότητα στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονη κριτική. Ο συνεργάτης του Founders Fund Keith Rabois, σημείωσε στους FT, ότι «δεν αλλάζω τις αξίες και τις αρχές μου επειδή το περιβάλλον χρηματοδότησης είναι δύσκολο».

«Είμαι στο Valley για 20 χρόνια και απογοητεύομαι ολοένα και περισσότερο με τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε», σημείωσε ένας ανώτερος τραπεζίτης που διαχειρίζεται συμφωνίες για εταιρείες επιχειρηματικού κινδύνου. «Αν είσαι πολύ καλός σε αυτό που κάνεις, πήγαινε στη Νορβηγία για να συγκεντρώσεις χρήματα», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.