ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας Πούτιν από ουκρανικό drone

15:13 - 03 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Κρεμλίνο: Καταγγέλλει απόπειρα δολοφονίας Πούτιν από ουκρανικό drone
Για απόπειρα δολοφονίας του Βλαντίμιρ Πούτιν από το Κίεβο, με επίθεση drone στην κατοικία του Ρώσου προέδρου κάνει λόγο το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, «δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο το Κρεμλίνο. Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών των στρατιωτικών και των ειδικών υπηρεσιών που χρησιμοποίησαν συστήματα πολέμου με ραντάρ, οι συσκευές εξουδετερώθηκαν».

Παράλληλα σημειώνει ότι δεν υπήρξαν θύματα ή υλικές ζημιές από την πτώση και τη διασπορά των θραυσμάτων του drone στην κατοικία του Πούτιν.

Το Κρεμλίνο έκανε λόγο για «τρομοκρατική ενέργεια» με στόχο τη δολοφονία του Ρώσου προέδρου παραμονές των εορτασμών για την Ημέρα της Νίκης του Κόκκινου Στρατού επί των Ναζί στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και της παρέλασης της 9ης Μαϊου

Το περιστατικό δεν επηρέασε το πρόγραμμα εργασίας του προέδρου, αναφέρεται στην ανακοίνωση σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax.

«Η ρωσική πλευρά επιφυλάσσεται του δικαιώματος να προχωρήσει σε αντίποινα όπου και όταν κρίνει σκόπιμο», αναφέρει το μήνυμα.

{https://twitter.com/sentdefender/status/1653730532432175104}

Τελευταία τροποποίηση στις 19:46 - 03 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.