ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία-Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

16:34 - 21 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Ιταλία-Κακοκαιρία: Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους
Περισσότεροι από 36.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στην Ιταλία, εξαιτίας της φονικής κακοκαιρίας που έπληξε τις τελευταίες ημέρες πολλές περιοχές της χώρας.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μέχρι τώρα έχουν χάσει τη ζωή τους δεκαπέντε άνθρωποι.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η  ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι επέστρεψε νωρίτερα απ' ό,τι είχε προγραμματίσει από την σύνοδο της G7 της Ιαπωνίας και επισκέπτεται τις περιοχές που επλήγησαν από το φονικό κύμα κακοκαιρίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια.

Την Τρίτη πρόκειται να συνεδριάσει, στη Ρώμη, το υπουργικό συμβούλιο, για να εγκρίνει έκτακτα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

«Επιτέλους βγήκε ο ήλιος, η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται. Μεγάλο μέρος της πόλης Τσεζένα, για παράδειγμα, αύριο ελπίζω ότι θα έχει καθαρίσει από τις λάσπες» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο Rtl 102.5, ο περιφερειάρχης της Εμίλια Ρομάνια, Στέφανο Μπονατσίνι. Όπως υπογραμμίζουν οι ειδικοί, όμως, στην όλη περιοχή ο κίνδυνος νέων κατολισθήσεων παραμένει πολύ υψηλός.

Προς το παρόν, τέλος, οι αρμόδιες αρχές αποφάσισαν να παρατείνουν την κατάσταση ύψιστου συναγερμού μέχρι και αύριο, αν και σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τις επόμενες ώρες αναμένονται μόνον ασθενείς βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.