ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετά τη Fitch, η DBRS υποβαθμίζει το outlook των ΗΠΑ

15:39 - 25 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Μετά τη Fitch, η DBRS υποβαθμίζει το outlook των ΗΠΑ
Τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ αναθεώρησε με τη σειρά της και η DBRS, μετά τη Fitch, λόγω τις σύγχυσης που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες για το χρέος της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην έκθεσή της, η υποβάθμιση των προοπτικών της αμερικανικής οικονομίας αντικατοπτρίζει το κίνδυνο αποτυχίας του Κογκρέσου να αυξήσει ή να αναστείλει το ανώτατο όριο του χρέους εγκαίρως.

Ο οίκος, σημειώνει ότι αν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της, ενώ τονίζει ότι «ο ακριβής χρόνος για το πότε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα διαθέσιμα μετρητά και τα έκτακτα μέτρα, το λεγόμενο X-date, είναι κάπως ασαφές».

Οι αναλυτές της DBRS υποστηρίζουν σε άλλο σημείο της έκθεσης πως η αξιολόγηση των ΗΠΑ μπορεί να παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, του ΑΑΑ, εάν το Κογκρέσο υψώσει την οροφή χρέους με ένα τακτικό τρόπο και εάν φανεί πως οι κίνδυνοι από την κόντρα για την οροφή χρέους σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο παραμένουν χαμηλοί.

Νωρίτερα, η JP Morgan δήλωσε ότι οι πιθανότητες να παρέλθει η κρίσιμη προθεσμία χωρίς συμφωνία, υπολογίζονται στο 25%.

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής οικονομολόγος της JP Morgan, Michael Feroli, σημείωσε: «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι το πιθανότερο σενάριο είναι μία συμφωνία που θα υπογραφεί σε νόμο πριν από την ‘X-date’, αν και βλέπουμε τις πιθανότητες να περάσουμε αυτή την ημερομηνία χωρίς αύξηση του ορίου χρέους γύρω στο 25% και σε ανοδική πορεία»




Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.