ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα

18:32 - 28 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Εκλογές στην Τουρκία: Προβάδισμα Ερντογάν στα πρώτα αποτελέσματα
Μεγάλο προβάδισμα για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταγράφουν τα πρώτα αποτελέσματα που έγιναν γνωστά για τον β' γύρο των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία.

Με καταμετρημένο σχεδόν το 50% των ψήφων, ο Ερντογάν έχει προβάδισμα 56,36% ενώ ο Κιλιντσντάρολγου ακολουθεί με 43,64%, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Υπενθυμίζεται ότι στην Τουρκία δεν καταγράφεται το ποσοστό των καταμετρημένων ψήφων, αλλά το ποσοστό από τις κάλπες που έχουν ανοιχτεί.

Οι κάλπες έκλεισαν λίγο μετά τις 5 μμ, με τον Ερντογάν να θεωρείται από πριν αδιαφιλονίκητο φαβορί, έχοντας επικρατήσει και στον α’ γύρο, παρατείνοντας τα 21 χρόνια που βρίσκεται ήδη στην εξουσία.

erdonee50

Σε πολύ υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε εκ νέου η συμμετοχή των εκλογέων, που έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον πρώτο γύρο.

Στο εξωτερικό, με τα ως τώρα δεδομένα ο Ερντογάν επικρατεί σε χώρες της Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία) και της Μέσης Ανατολής (Αίγυπτος, Λιβύη), ενώ ο Κιλιτσντάρογλου προηγείται στη Βρετανία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, αλλά και την Κίνα και την Αυστραλία.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:50 - 28 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.