ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τουρκικές εκλογές: Διαφορετικό αποτέλεσμα έβγαζαν τα πρακτορεία Anadolu και ANKA

19:19 - 28 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Τουρκικές εκλογές: Διαφορετικό αποτέλεσμα έβγαζαν τα πρακτορεία Anadolu και ANKA
Διαφορετικά αποτελέσματα για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία έδωσαν προσωρινά τα δύο αντίπαλα ειδησεογραφικά πρακτορεία, το Anadolu και το ANKA.

Προβάδισμα στον Ταγίπ Ερντογάν δίνουν τα έως τώρα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, στο 92,96% της ενσωμάτωσης των ψήφων, ο Ερντογάν εξασφαλίζει το 52,50% των ψήφων και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου το 47,50%.

Τα ποσοστά 55,26% για τον Ταγίπ Ερντογάν και 44,74% για τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έδιναν το πρακτορείο Anadolu ως αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών με καταμετρημένο το 61,38% των ψήφων.

Σε πολύ υψηλά επίπεδα διαμορφώθηκε η συμμετοχή των εκλογέων, η οποία έφτασε το 84,93% έναντι 88,84% στον α’ γύρο.

Την ίδια ώρα, αποτελέσματα βγάζει και το πρακτορείο ΑΝΚΑ. Σύμφωνα με αυτό ο Κιλιτσντάρογλου λαμβάνει αρχικώς 51,04%, ενώ ο Ερντογάν 48,96%.

Τα εκλογικά τμήματα έκλεισαν στις 5 το απόγευμα με τον απερχόμενο πρόεδρο Ερντογάν να θεωρείται ο επικρατέστερος έπειτα από δύο δεκαετίες στην εξουσία απέναντι στον αντίπαλό του, τον σοσιαλδημοκράτη Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Σεβαστείτε το αποτέλεσμα του λαού», είπε ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ενώ αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα. «Σήμερα είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα», είπε μεταξύ άλλων.

«Όσοι προσπάθησαν να θολώσουν τα νερά και όσοι προσπάθησαν να ανακοινώσουν βεβιασμένα αποτελέσματα επιδεικνύουν ασέβεια προς τη βούληση του λαού» σημείωσε ο Τσελίκ και πρόσθεσε: «Αυτή είναι η ημέρα σεβασμού στη Δημοκρατία. Σήμερα είναι η ημέρα σεβασμού προς τη βούληση του λαού. Είναι η μέρα που θα θυμόμαστε για πάντα. Κανένα κόμμα δεν δικαιούται να επισκιάζει τη βούληση του λαού».

Τελευταία τροποποίηση στις 20:22 - 28 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.