ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Μαζί μέχρι τον θάνατο- Bye bye Κεμάλ

21:06 - 28 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Μαζί μέχρι τον θάνατο- Bye bye Κεμάλ
Έκδηλη ήταν η ευτυχία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πανηγυρική ομιλία του μπροστά σε πλήθος ενθουσιασμένων οπαδών του, μετά τη νέα μεγάλη νίκη του στις εκλογές στην Τουρκία, όπου επικράτησε του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε ένα πρώτο μήνυμα στο λαό μιλώντας πάνω σε ένα λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη και τραγουδώντας πανηγύρισε την επανεκλογή του. Ευχαρίστησε τους πολίτες για τη νίκη που του έδωσαν και δεσμεύθηκε να φανεί αντάξιος της εμπιστοσύνης τους.

«Είμαστε ερωτευμένοι με την Κωνσταντινούπολη» είπε αρχικά. «Σήμερα είναι διαφορετικά εδώ. Ολόκληρη η Κωνσταντινούπολη είναι διαφορετική».

«Από καρδιάς σας χαιρετίζω και σας συγχαίρω. Ζήσαμε μία γιορτή δημοκρατίας. Πήγατε στις κάλπες και με γνώμονα το μέλλον των παιδιών σας εκφράσατε τη βούλησή σας. Ευχαριστώ όλους σας».

«Εύχομαι στον Θεό να είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης που μας δείξατε. Τι σας είχα πει; Ότι θα είμαστε μαζί όχι μέχρι σήμερα αλλά μέχρι τον θάνατο. Σας είπα ότι δεν τελειώνει εδώ αυτή η ιστορία. Αυτοί που μας υπηρετούν δεν πρόκειται να ηττηθούν και εμείς είμαστε ταγμένοι για την Τουρκία», σημείωσε με το πλήθος να φωνάζει «bye bye Κεμάλ» αποχαιρετώντας τον πολιτικό αντίπαλο του Ερντογάν.

«Ο νικητής και των εκλογών της 14ης Μαΐου και των εκλογών της 28ης Μαΐου είναι τα 85 εκατομμύρια πολίτες μας. Σήμερα μόνο η Τουρκία είναι ο νικητής», τόνισε.

«Πρώτα ο Θεός θα είμαστε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας, όπως ήμασταν 21 χρόνια. Η αγάπη αυτή δεν τελειώνει εδώ» είπε και τόνισε: «Εμείς ανήκουμε στην Τουρκία και η Τουρκία σε εμάς».

«Από την κάλπη βγήκε μια δύναμη που δεν σκουριάζει, δε λυγίζει» υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος και τόνισε πως «ο επόμενος στόχος είναι να πάρουμε την Κωνσταντινούπολη στις εκλογές το 2024».

Ήδη, τον Ερντογάν έχουν συνεχάρη για τη νίκη του ο εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι και ο Βίκτορ Ορμπάν.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:59 - 28 Μαϊ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.