ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επίθεση με drones στη Μόσχα- Δύο τραυματίες, ζημιές σε κτίρια

09:44 - 30 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Επίθεση με drones στη Μόσχα- Δύο τραυματίες, ζημιές σε κτίρια
Μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν πολλά κτίρια στη Μόσχα την Τρίτη (30/5), προκαλώντας μικρές ζημιές και αναγκάζοντας ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους, δήλωσαν Ρώσοι αξιωματούχοι, ενώ η Ρωσία εκτόξευσε άλλο ένα κύμα ιπτάμενων βομβών στην ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο σκοτώνοντας ένα άτομο.

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στη Μόσχα, στην οποία ένας τηλεοπτικός σχολιαστής που υποστηρίζει το Κρεμλίνο είπε, χωρίς να επικαλεστεί πηγές, συμμετείχαν περίπου 25 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το περιστατικό έρχεται εβδομάδες μετά την έκρηξη δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από το Κρεμλίνο -μια επίθεση για την οποία η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία, αν και το Κίεβο αρνήθηκε την ευθύνη - και μετά από έντονες ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους σε πόλεις της Ουκρανίας αυτόν τον μήνα.

Ο Αντρέι Βορόμπιοφ, κυβερνήτης της περιφέρειας της Μόσχας, δήλωσε στο Telegram ότι πολλά drones καταρρίφθηκαν κατά την προσέγγισή τους στη Μόσχα. Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να τους παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, αν και όχι σοβαρά, δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA μετέδωσε ότι ορισμένοι κάτοικοι ενός κτιρίου στην οδό Profsoyuznaya στα νότια της πόλης χρειάστηκε να το εγκαταλείψουν.

Νέες επιθέσεις στο Κίεβο

Στο Κίεβο, οι ουκρανικές αμυντικές δυνάμεις δήλωσαν ότι κατέρριψαν περισσότερα από 20 μη επανδρωμένα αεροσκάφη κατά τη διάρκεια ενός νέου κύματος ρωσικών αεροπορικών επιδρομών την Τρίτη.

Η στρατιωτική διοίκηση του Κιέβου είπε ότι σε αντίθεση με τις περισσότερες προηγούμενες επιδρομές, η επίθεση αφορούσε μόνο ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed και όχι πυραύλους.

«Μαζική επίθεση!», έγραψε ο δήμαρχος Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, στο Telegram. «Μην αφήνετε τα καταφύγια», συμπλήρωσε.

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν συντρίμμια από κατεστραμμένο ρωσικό βλήμα έπληξαν πολυώροφα πολυκατοικία προκαλώντας πυρκαγιά, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι.

Δύο επάνω όροφοι του κτιρίου καταστράφηκαν και μπορεί να υπάρχουν ακόμα άνθρωποι κάτω από τα ερείπια, δήλωσαν αξιωματούχοι της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου στο Telegram.

Φωτογραφίες από αξιωματούχους του Κιέβου και μαρτυρίες στο Reuters έδειξαν φλόγες να τυλίγουν τους τελευταίους ορόφους του κτιρίου και καπνός να υψώνεται από την οροφή.

Οι αεροπορικές επιθέσεις έρχονται καθώς η Ουκρανία προετοιμάζει μια αντεπίθεση υποστηριζόμενη από δυτικά όπλα για να προσπαθήσει να διώξει τους Ρώσους κατακτητές από εδάφη που κατασχέθηκαν από τότε που η Μόσχα ξεκίνησε την εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.