ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Οι συνθήκες στο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον θα γίνουν δυσμενέστερες

17:03 - 08 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Goldman Sachs: Οι συνθήκες στο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον θα γίνουν δυσμενέστερες
Ζοφερές προβλέψεις για το διεθνές χρηματοπιστωτικό περιβάλλον έκανε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Goldman Sachs, Τζον Ουάλντρον, προβλέποντας ότι η κατάσταση μπορεί να γίνει δυσμενέστερη.

Ειδικότερα, ο Αμερικανικός τραπεζίτης σημείωσε ότι οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες θα γίνουν δυσκολότερες το επόμενο χρονικό διάστημα». Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο την Πέμπτη (8/6) ο ίδιος υπογράμμισε ότι «είναι πιθανό να μην υπάρξει μια ύφεση» στην οικονομία των ΗΠΑ τους επόμενους μήνες».

Ο πρόεδρος το ΔΣ της Goldman Sachs αναφέρθηκε στις τρέχουσες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από τις αυξήσεις των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed). «Η διάθεση των πελατών μας για ρίσκο είναι χαμηλότερη».

Όσον αφορά στις αντοχές της αμερικανικής οικονομίας σημείωσε πως «βλέπουμε πως οι καταναλωτές παραμένουν ιδιαίτερα ανθεκτικοί».

Ακόμα, ο πρόεδρος της Goldman Sachs δεν απέκλεισε νέο γύρο περικοπών θέσεων εργασίας από τον επενδυτικό οίκο, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά σχετικά με περαιτέρω περικοπές θέσεων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.