ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Καμπανάκι» Goldman Sachs: Υπερβολικά αισιόδοξες οι αγορές για τον πληθωρισμό Κύριο

13:52 - 17 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
«Καμπανάκι» Goldman Sachs: Υπερβολικά αισιόδοξες οι αγορές για τον πληθωρισμό
Προειδοποίηση ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ δεν θα μειωθεί τόσο γρήγορα στέλνουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, τονίζοντας ότι οι αγορές εμφανίζονται υπερβολικά αισιόδοξες.

Οι επενδυτές μπορεί να υποθέτουν ότι μια απότομη επιβράδυνση της ανάπτυξης θα οδηγήσει σε ταχύτερη χαλάρωση των πιέσεων στις τιμές και τείνουν να πιστεύουν ότι η ακρίβεια στην ενέργεια θα υποχωρήσει ακόμη περισσότερο από ό,τι αποτυπώνεται μέσα από τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, όπως έγραψαν σε σημείωμα την Παρασκευή με επικεφαλής τον Praveen Korapaty.

«Βλέπουν περιορισμένα περιθώρια μείωσης των τιμών και επισημαίνουν ότι οι αγορές αγνοούν επίσης την πιθανότητα καθυστερημένης έναρξης πληθωρισμού σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη. Αν και αναμένουμε περαιτέρω μειώσεις του πληθωρισμού στο μέλλον, οι αγορές φαίνονται πολύ πιο αισιόδοξες από ό,τι εμείς για τον ρυθμό», έγραψαν σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Fed διέκοψε το σερί αύξησης των επιτοκίων την Τετάρτη, αλλά οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής προέβλεψαν ότι τα επιτόκια θα κινηθούν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως ως απάντηση στις επίμονες πιέσεις στις τιμές.

Παράλληλα, οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ περιορίστηκαν στις αρχές Ιουνίου σε χαμηλό άνω των δύο ετών, συμβάλλοντας στη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος.

Η Goldman Sachs, όμως, προτείνει ένα στοίχημα για όσους συμμερίζονται την άποψη ότι οι αυξήσεις των τιμών θα παραμείνουν επίμονες, καλώντας στους επενδυτές να αγοράσουν ετήσια συμβόλαια SWAP στοιχηματίζοντας ότι ο πληθωρισμός θα είναι υψηλότερος από αυτόν που τιμολογεί τώρα η αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.