ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορονοϊός: Νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ

16:08 - 14 Αυγ 2023 | Ειδήσεις
Κορονοϊός: Νέο επικαιροποιημένο εμβόλιο τον Σεπτέμβριο στις ΗΠΑ
Νέο εμβόλιο για την Covid θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα, αλλά ειδικοί του υγειονομικού τομέα και αναλυτές θεωρούν πιθανόν ότι θα τύχει ψυχρής υποδοχής από το αμερικανικό κοινό, αν και οι νοσηλείες των κρουσμάτων της υποπαραλλαγής Eris, που ανήκει στην παραλλαγή Όμικρον, αυξάνονται σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ειδικοί ελπίζουν ότι οι Αμερικανοί θα υιοθετήσουν το νέο εμβόλιο όπως το εμβόλιο για την γρίπη. Αλλά η ζήτηση για το εμβόλιο έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση από το 2021, οπότε και πρωτοκυκλοφόρησε. Τότε, 240 εκατομμύρια Αμερικανοί, το 73% του πληθυσμού, είχαν εμβολιασθεί με τουλάχιστον μία δόση.

Το φθινόπωρο του 2022, όταν πλέον οι περισσότεροι άνθρωποι είτε είχαν προσβληθεί από την νόσο ή είχαν κάνει προηγουμένως εμβόλιο, εμβολιάσθηκαν λιγότερα από 50 εκατομμύρια άνθρωποι.

Οργανισμοί υγείας και φαρμακεία στις ΗΠΑ θα αρχίσουν να διαθέτουν από τον επόμενο μήνα το επικαιροποιημένο εμβόλιο για την αντιμετώπιση της υποπαραλλαγής Eris που κυριαρχεί από τον προηγούμενο χρόνο.

Η βασική εξήγηση που πρόβαλαν αυτόν τον χρόνο στις έρευνες της κοινής γνώμης οι άνθρωποι που παρέλειψαν να κάνουν ετήσιο εμβολιασμό ήταν ότι πιστεύουν πως έχουν προστασία απέναντι στον ιό λόγω των προηγούμενων δόσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.