ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σειρήνες στο Τελ Αβίβ- Τελεσίγραφο Χαμάς για την Ασκελόν

15:52 - 10 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
Σειρήνες στο Τελ Αβίβ- Τελεσίγραφο Χαμάς για την Ασκελόν
Σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ λίγο μετά τις 15:30 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, ειδοποιώντας για πιθανή επίθεση με ρουκέτες, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με διεθνείς ανταποκρίσεις, οι σειρήνες ήχησαν τόσο στη μεγάλη πόλη του Ισραήλ, όσο και στις περιοχές γύρω από αυτή. Αναφορές από το Ισραήλ έκαναν λόγο για πυραυλική επίθεση στην πόλη Ashdod, η οποία βρίσκεται στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.

Παράλληλα, τελεσίγραφο στους κατοίκους της ισραηλινής πόλης Ασκελόν έστειλε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν την πόλη πριν τις 5 το απόγευμα. 

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να εκτοπίσει τον λαό μας και να τον αναγκάσει να εγκαταλείψει τα σπίτια του σε διάφορες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας, δίνουμε στους κατοίκους της κατεχόμενης πόλης του Ασκελόν προθεσμία να την εγκαταλείψουν πριν από τις 5 το απόγευμα σήμερα», ανέφερε ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κάσαμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ηγέτης της Χαμάς δήλωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι το ζήτημα της ανταλλαγής ομήρων θα τεθεί μόνο μετά το τέλος του πολέμου. Σε ανακοίνωσή του, ο αρχηγός της παλαιστινιακής ένοπλης οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, τόνισε ότι «μέρη που επικοινώνησαν μαζί μας» και πρόσφεραν διαμεσολάβηση για την απελευθέρωση ομήρων με ανταλλαγή κρατουμένων ενημερώθηκαν για αυτή την απόφαση.

Μεγάλες φαίνεται ότι είναι οι απώλειες στην ισραηλινή πλευρά από το Σάββατο, οπότε και η Χαμάς ξεκίνησε τις επιθέσεις στη χώρα. Σύμφωνα με την πρεσβεία του Ισραήλ στις ΗΠΑ, 1.008 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από την έναρξη των επιθέσεων, ενώ πάνω από 3.400 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν. Επισήμως, η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει δώσει αναλυτικό κατάλογο των νεκρών.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:19 - 10 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.