ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Χτύπημα» της Χαμάς στη Χάιφα- Λάθος συναγερμός για το Λίβανο

20:21 - 11 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
«Χτύπημα» της Χαμάς στη Χάιφα- Λάθος συναγερμός για το Λίβανο
Σειρήνες συναγερμού ήχησαν σήμερα (11/10) το απόγευμα σε πολλές πόλεις του βόρειου Ισραήλ, προειδοποιώντας για την παρουσία εχθρικού αεροσκάφους.

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέφερε σήμερα ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα τύπου R-160 κατά της ισραηλινής βόρειας πόλης Χάιφα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έλαβε αναφορές για πιθανή διείσδυση από το Λίβανο στον ισραηλινό εναέριο χώρο. Σειρήνες συναγερμού προειδοποίησης εισερχόμενων ρουκετών ήχησαν σε πολλές περιοχές στο βόρειο Ισραήλ.

Σε πιθανή «βλάβη» απέδωσε ο ισραηλινός στρατός τις σειρήνες που ήχησαν. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού, δεν διαπιστώθηκε καμία διείσδυση στον εναέριο χώρο από το νότιο Λίβανο. «Δεν υπήρξε κάποιο συμβάν στον βορρά, ο συναγερμός μπορεί να οφείλεται σε βλάβη» του συστήματος ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διεξάγει έρευνα για να διαπιστωθεί τι προκάλεσε την ενεργοποίηση του συστήματος ειδοποίησης για εισβολή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Η ισραηλινή πολιτική άμυνα (υπεύθυνη για την προστασία του πληθυσμού) από την πλευρά της έκανε λόγο για επίθεση «μεγάλης κλίμακας» στις περιοχές Τιβεριάδα και Μπέιτ Σεάν

Οι κάτοικοι σε όλο το βόρειο Ισραήλ κλήθηκαν να μπουν αμέσως σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί.

Το Ιατρικό Κέντρο Ραμπάμ στη Χάιφα τέθηκε σε κατάσταση συναγερμού, σύμφωνα με τους Times of Israel.

Η δημόσια τηλεόραση KAN μετέδωσε ότι βλήματα έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:42 - 11 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.