ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι

17:33 - 19 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
Ισραηλινός υπ. Άμυνας: Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι
Την ευθύνη για την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου ανέλαβε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ.

«Είμαι υπεύθυνος για την άμυνα της χώρας. Ήμουν υπεύθυνος γι' αυτό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ακόμη και στα δύσκολα περιστατικά, και είμαι υπεύθυνος να το οδηγήσω στη νίκη στη μάχη», δήλωσε ο Γκάλαντ στον Τύπο σε ένα στρατιωτικό πεδίο συγκέντρωσης κοντά στα σύνορα με τη Γάζα.

«Θα είμαστε ακριβείς και θανατηφόροι και θα συνεχίσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε την αποστολή», ανέφερε ο Γκάλαντ.

«Εστιάζουμε πρώτα και κύρια στην ήττα της Χαμάς», σημείωσε εν συνεχεία για να προσθέσει πως «ηγούμαι στρατιωτών σε μάχες εδώ και 45 χρόνια», ενώ τόνισε ότι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) προετοιμάζονται για μια μακροχρόνια εμπλοκή με τους εχθρούς του Ισραήλ, λέγοντας: «Δεν μιλάμε για μια σύντομη [στρατιωτική] εκστρατεία - μιλάμε για μια παρατεταμένη εκστρατεία».

Τέλος, αναφέρθηκε στην απειλή της Χεζμπολάχ στα σύνορα με τον Λίβανο. «Η Χεζμπολάχ προσπαθεί να προκαλέσει το κράτος του Ισραήλ και τις IDF και έχουν αναπτύξει [δυνάμεις] σε ισχυρούς αμυντικούς σχηματισμούς. Η δύναμη ολόκληρων των IDF... είναι στη διάθεσή μας. Είμαστε σε εγρήγορση και αν η Χεζμπολάχ θέλει να ξεκινήσει πόλεμο, θα πρέπει πρώτα να κοιτάξει τις φωτογραφίες της πόλης της Γάζας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.