ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ: Αν μπείτε στον πόλεμο, καταστρέφεται ο Λίβανος

16:43 - 22 Οκτ 2023 | Ειδήσεις
Νετανιάχου σε Χεζμπολάχ: Αν μπείτε στον πόλεμο, καταστρέφεται ο Λίβανος
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέδωσε μια νέα προειδοποίηση προς τη Χεζμπολάχ λέγοντας ότι εάν ξεκινήσει πόλεμο με το Ισραήλ «αυτό θα φέρει αφάνταστη καταστροφή σε αυτή και στον Λίβανο».

Προειδοποιώντας ότι η Χεζμπολάχ ρισκάρει να παρασύρει τον Λίβανο σε έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός είπε ότι «δεν μπορεί ακόμη να πει εάν η Χεζμπολάχ θα αποφασίσει να μπει πλήρως στον πόλεμο».

Ο πόλεμος της Γάζας είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» για το Ισραήλ, είπε ο Νετανιάχου στα στρατεύματα καθώς το Ισραήλ πολεμά τη Χαμάς, μετά τις φονικές επιθέσεις της ομάδας στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Το Ισραήλ ανέφερε ότι εκτοξεύτηκαν ξανά αντιαρματικοί πύραυλοι από τον Λίβανο και ότι είχε αναχαιτίσει ένα drone.

Ο στρατός είπε ότι η Χεζμπολάχ «παίζει ένα πολύ, πολύ επικίνδυνο παιχνίδι» και «σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα κερδίσει τίποτα, αλλά θα χάσει πολλά».

Δεύτερη επιχείρηση βοήθειας μέσω του περάσματος της Ράφα

Η προειδοποίηση έρχεται καθώς μια πομπή βοήθειας 17 φορτηγών εισήλθε στη Γάζα από την Αίγυπτο σήμερα το απόγευμα, καθώς το Ισραήλ ενέτεινε τα χτυπήματα στον παλαιστινιακό θύλακα. Πάνω από το 40% του συνόλου των κατοικιών της Γάζας έχει υποστεί ζημιές ή καταστραφεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ενώ το Ισραήλ έχει σταματήσει τις προμήθειες τροφίμων, νερού, καυσίμων και ηλεκτρισμού.

Η παράδοση βοήθειας μέσω του περάσματος της Ράφα ήταν η δεύτερη τέτοια επιχείρηση μέσα σε δύο ημέρες μετά την άφιξη 20 φορτηγών νωρίτερα. Τα Ηνωμένα Έθνη υπολόγισαν ότι χρειάζονται περίπου 100 φορτηγά την ημέρα για να καλύψουν τις ανάγκες 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας, δεδομένης της «καταστροφικής» ανθρωπιστικής κατάστασης.

212 όμηροι

 Παράλληλα, το Ισραήλ, μέσω στρατιωτικού εκπροσώπου, επιβεβαίωσε ότι 212 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στη Γάζα, προσθέτοντας ότι τα ισραηλινά χτυπήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας σκότωσαν δεκάδες Παλαιστίνιους μαχητές, συμπεριλαμβανομένου του αναπληρωτή αρχηγού των πυραύλων της Χαμάς.

Στο βόρειο μέτωπο, το Ισραήλ επιτίθεται σε μαχητές που προσπαθούν να εκτοξεύσουν πυραύλους στα σύνορα του Λιβάνου και χτύπησε τοποθεσία στον Λίβανο από όπου εκτοξεύτηκε πύραυλος σε ισραηλινό αεροσκάφος, δήλωσε ο αντιναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι σε μια ενημέρωση.

Οι Παλαιστίνιοι είπαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον ισραηλινό στρατό να μετακινηθούν από τη βόρεια Γάζα προς τα νότια τηςΛλωρίδας, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι θα θεωρηθούν συνεργάτες «τρομοκρατικής οργάνωσης» εάν παραμείνουν στη θέση τους.

Το μήνυμα μεταδόθηκε μέσα από φυλλάδια με το όνομα και το λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων από το Σάββατο και στάλθηκε και μέσω ηχητικών μηνυμάτων κινητού τηλεφώνου σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.