ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γάζα: Κλιμάκωση των εχθροπραξιών- Παλαιστίνιοι: 700 νεκροί σε μια μέρα

18:41 - 03 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Γάζα: Κλιμάκωση των εχθροπραξιών- Παλαιστίνιοι: 700 νεκροί σε μια μέρα
Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν μεγάλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας την Κυριακή (3/12), σκοτώνοντας και τραυματίζοντας εκατοντάδες Παλαιστίνιους, καθώς οι άμαχοι στα πολιορκημένα εδάφη αναζητούσαν καταφύγιο, με την κατάπαυση πυρός να έχει λήξει.

Ο προσφυγικός καταυλισμός Jabalia στα βόρεια του θύλακα που διοικείται από τη Χαμάς ήταν μεταξύ των τοποθεσιών που επλήγησαν. Εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας είπε ότι πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή εκεί.

Η κλιμάκωση των εχθροπραξιών ακολούθησε το τέλος της επταήμερης παύσης πυρός την Παρασκευή, που επέτρεψε την ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων και Παλαιστινίων αιχμαλώτων.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, μόνο το τελευταίο 24ωρο έχουν σκοτωθεί 700 άτομα, με τον αριθμό των νεκρών λόγω των ισραηλινών επιθέσεων στο θύλακα από τις 7 Οκτωβρίου να έχει αυξηθεί σε 15.523, με 41.316 τραυματίες.

Το ίδιο διάστημα έχουν χάσει τη ζωή τους 1.200 Ισραηλινοί και έχουν πιαστεί 200 όμηροι.

Οι σφοδρές μάχες διαδραματίζονται παρά τις εκκλήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών -του στενότερου συμμάχου του Ισραήλ- προς το Ισραήλ να αποφύγει περαιτέρω πλήγμα στους Παλαιστίνιους αμάχους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.