ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στον «πάγο» η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία

09:11 - 15 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Στον «πάγο» η οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία
Αναφορικά με τη σύνοδο κορυφής αυτής της εβδομάδας, φαινόταν ότι οι ηγέτες της ΕΕ θα άφηναν την Ουκρανία σε… αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια των εορτών.

Ωστόσο, παρά όλες τις απειλές από τον Ούγγρο πρόεδρο, Βίκτορ Όρμπαν, κατάφεραν να φέρουν στο Κίεβο μια πολιτική νίκη που ποθούσε εδώ και καιρό και δεν είναι άλλο από την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η στιγμή-κλειδί ήρθε όταν ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έπεισε τον Όρμπαν να φύγει από την αίθουσα, ενώ άλλοι ηγέτες ενέκριναν την απόφαση, σε έναν ελιγμό αποχής με σχεδόν καθόλου προηγούμενο στην πρόσφατη ιστορία της ΕΕ.

Όμως, το πιο άμεσο έπαθλο για την Ουκρανία, πέρα από τα δισεκατομμύρια ευρώ σε οικονομική βοήθεια, παραμένει στον «πάγο», με τον Όρμπαν να «σκάβει» σταθερά τον… λάκκο του Κιέβου.

Οι ηγέτες εγκατέλειψαν μια συμφωνία για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία φέτος, αντ' αυτού προσβλέπουν σε μια πιθανή σύνοδο κορυφής στα τέλη Ιανουαρίου. Κάποιοι άρχισαν να ψάχνουν για εφεδρικά σχέδια. Σε κάθε περίπτωση, θα είναι δύσκολος ο χειμώνας για το Κίεβο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:55 - 15 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.