ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη λίστα του Έπσταϊν το όνομα του Μπιλ Κλίντον

23:19 - 02 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Στη λίστα του Έπσταϊν το όνομα του Μπιλ Κλίντον
Εκατοντάδες σφραγισμένες δικαστικές καταθέσεις σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον κατηγορούμενο για σεξουαλικά εγκλήματα που κρεμάστηκε μέσα σε ένα κελί φυλακής το 2019, αναμένεται να περιλαμβάνουν τα ονόματα επιφανών ανθρώπων όπως ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Ο Κλίντον δεν έχει κατηγορηθεί για κάτι παράνομο. Ένα από τα θύματα του Έπσταϊν δήλωσε στα δικαστικά έγγραφα, σύμφωνα με το USA Today, ότι συνάντησε τον πρώην πρόεδρο στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική- ο Κλίντον έχει αρνηθεί ότι επισκέφθηκε ποτέ το νησί.

Ο "κατάλογος" αναμένεται να περιλαμβάνει περισσότερα από 150 ονόματα που βρέθηκαν σε δικαστικά έγγραφα, τα οποία θα μπορούσαν να φωτίσουν ποιες εξέχουσες προσωπικότητες συνέχισαν να συναναστρέφονται με τον Έπσταϊν και την πρώην φίλη του και καταδικασμένη συνεργό του Ghislaine Maxwell μετά την καταδίκη του το 2008 στο Palm Beach. Τα σφραγισμένα έγγραφα αποτελούσαν μέρος μιας αγωγής δυσφήμισης που είχε ασκήσει μία από τις κατήγορές τους, η Virginia Giuffre.

Μια σειρά από διάσημα ονόματα έχουν συνδεθεί με τον Έπσταϊν από τότε που ομοσπονδιακοί πράκτορες συνέλαβαν τον Ιούλιο του 2019 τον διαχειριστή hedge fund με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων του σεξ, μεταξύ των οποίων ο δισεκατομμυριούχος και συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Λόρενς Σάμερς. Εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε στη Wall Street Journal ότι οι δύο τους συναντήθηκαν μόνο «για φιλανθρωπικούς σκοπούς, κάτι για το οποίο λυπάται». Ο Σάμερς δήλωσε μέσω εκπροσώπου του ότι «λυπάται βαθύτατα», που είχε επαφές με τον Έπσταϊν.

Κανείς άλλος εκτός από τον Έπσταϊν και την Maxwell δεν έχει κατηγορηθεί για ποινικά αδικήματα στην υπόθεση. Η πολιτική αναλύτρια Charlotte Clymer δήλωσε ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων θα ήταν ανησυχητική μόνο «αν οι ηγέτες του έθνους μας και τα πολιτικά μέσα ενημέρωσης προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν τη λίστα Έπσταϊν και να συγκαλύψουν τυχόν εγκλήματα κατά αθώων».

Η Giuffre δεν κατηγόρησε τον Κλίντον για αδίκημα- είπε ότι συνάντησε τον πρώην πρόεδρο στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική.

Σε μια δήλωση του 2019, το γραφείο του Κλίντον δήλωσε ότι ο πρώην πρόεδρος «δεν γνωρίζει τίποτα για τα τρομερά εγκλήματα για τα οποία ο Τζέφρι Έπσταϊν δήλωσε ένοχος στη Φλόριντα πριν από μερικά χρόνια ή για εκείνα για τα οποία κατηγορήθηκε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη».

Είπε επίσης ότι ο Κλίντον πέταξε με το αεροπλάνο του Έπσταϊν, αλλά «δεν έχει μιλήσει με τον μαζί του εδώ και πάνω από μια δεκαετία». Ο Έπσταϊν γνώριζε επίσης τον Ντόναλντ Τραμπ πολύ πριν γίνει πρόεδρος- δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το όνομα του Τραμπ αναφέρεται στα έγγραφα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.