ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Θα πλήξουμε τους εχθρούς είτε βρίσκονται κοντά είτε μακριά

12:43 - 06 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Ιράν: Θα πλήξουμε τους εχθρούς είτε βρίσκονται κοντά είτε μακριά
Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Χοσεΐν Σαλαμί, δεσμεύθηκε πως θα πλήξει τους εχθρούς της χώρας όπου κι αν βρίσκονται.

«Σήμερα βρισκόμαστε σε ανοικτή μάχη με τον εχθρό», δήλωσε ο Σαλαμί στη διάρκεια τελετής παρουσίασης ενός νέου πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας, το οποίο περιλαμβάνει 100 εκτοξευτήρες ρουκετών.

Το πλοίο Αμπού Μάχντι πήρε το όνομά του από τον Αμπού Μάχντι αλ Μουχάντις, τον διοικητή των ιρακινών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης που σκοτώθηκε μαζί με τον Ιρανό στρατηγό Κασέμ Σολεϊμανί, των Φρουρών της Επανάστασης, από αμερικανικό πλήγμα στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης το 2020.

Ο Σαλαμί δεν κατονόμασε τον εχθρό, ωστόσο ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μαίνεται, ενώ οι Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν, συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, ως ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους.

«Πρέπει να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντά μας όπου κι αν εκτείνονται», υπογράμμισε ο Σαλαμί στην ομιλία του. «Θα πλήξουμε τον εχθρό που βρίσκεται κοντά και μακριά. Θα πρέπει να παραμείνει μακριά από αυτή τη θάλασσα», πρόσθεσε.

Το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν, σημείωσε ο ίδιος, έχει κάνει «ένα καταπληκτικό άλμα στις αμυντικές και επιθετικές του ικανότητες» και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις παγκόσμιες ναυτικές δυνάμεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.