ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μπλίνκεν με Φιντάν και Ερντογάν- Τι συζητήθηκε

20:34 - 06 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μπλίνκεν με Φιντάν και Ερντογάν- Τι συζητήθηκε
Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, αλλά και με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η κατάσταση στη Γάζα, η επικύρωση από την πλευρά της Τουρκίας της ένταξης της Σουηδίας στο NATO, καθώς και το ζήτημα της πώλησης των F-16 στην Τουρκία.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο επικεφαλής της MIT, Ιμπραήμ Καλίν, καθώς και ο αμερικανός πρέσβης στην Τουρκία Τζέφρι Φλέικ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Άντονι Μπλίνκεν «τόνισε την ανάγκη να αποτραπεί η επέκταση της σύγκρουσης, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των ομήρων, να επεκταθεί η ανθρωπιστική βοήθεια και να μειωθούν οι απώλειες αμάχων, καθώς και την ανάγκη εργασίας για μια ευρύτερη, διαρκή περιφερειακή ειρήνη που θα διασφαλίζει την ασφάλεια του Ισραήλ και θα προωθεί την ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους».

Με τον πρόεδρο Ερντογάν, ο κ. Μπλίνκεν συζήτησε για τις ευρωπαϊκές προτεραιότητες ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της υπεράσπισης της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, την ολοκλήρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 20:34 - 06 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.