ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

G7 και ΗΠΑ αναζητούν «έξοδο» από τον πόλεμο στη Γάζα

17:17 - 08 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
G7 και ΗΠΑ αναζητούν «έξοδο» από τον πόλεμο στη Γάζα
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι G7 αναζητούν ταχεία έξοδο από τον πόλεμο στη Γάζα, δήλωσε σήμερα (8/1) ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Αντόνιο Ταγιάνι, καθώς ομόλογοί του από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση πραγματοποιούν περιοδείες στη Μέση Ανατολή.

Ο Αντονι Μπλίνκεν, σήμερα, διεξάγει συνομιλίες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, ενώ επόμενος σταθμός της περιοδείας του είναι το Ισραήλ, με στόχο την έναρξη ειρηνευτικών προσπαθειών και την αποτροπή ευρύτερης ανάφλεξης.

Σήμερα, η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ βρίσκεται στο Ισραήλ, ενώ ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ  στον Λίβανο.

«Οι χώρες της G7 εργάζονται με την ισραηλινή κυβέρνηση για την εξεύρεση ταχείας εξόδου από τη στρατιωτική φάση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, καθώς η Ιταλία βρίσκεται στην προεδρία της Ομάδας των 7.

Η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τους Παλαιστίνιους της Δυτικής Όχθης, ενώ ο Αντονι Μπλίνκεν, χθες, σήμανε συναγερμό από την Ντόχα.

«Είναι μία σύρραξη που μπορεί να κάνει μετάσταση», δήλωσε ο Αντονι Μπλίνκεν.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, δήλωσε ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να τερματίσει τη διακυβέρνηση της Λωρίδας της Γάζας από τη Χαμάς, αλλά και να αποτρέψει μία κλιμάκωση εκ μέρους της Χεζμπολάχ. «Πολεμούμε έναν άξονα, όχι έναν και μόνο εχθρό», δήλωσε στη Wall Street Journal. «Το Ιράν αναπτύσσει στρατιωτική ισχύ γύρω από το Ισραήλ για να τη χρησιμοποιήσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.