ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ για «καυστική» έρευνα: Οι απαντήσεις με κρατούν σε... εγρήγορση

19:28 - 25 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Λαγκάρντ για «καυστική» έρευνα: Οι απαντήσεις με κρατούν σε... εγρήγορση
Η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε την Πέμπτη (25/1) ότι είναι «υπερήφανη και νιώθει τιμή» που ηγείται της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απαντώντας σε έρευνα που δείχνει πως το προσωπικό της ΕΚΤ δεν την εκτιμά όσο τους προκατόχους της.

Η ίδια κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τα ευρήματα, τα οποία δημοσίευσε το συνδικάτο IPSO της ΕΚΤ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στα οποία περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες βαθμολόγησαν την απόδοσή της μέχρι στιγμής ως «πολύ φτωχή» ή «φτωχή».

Οι ποιοτικές απαντήσεις της έρευνας υποδηλώνουν ότι ορισμένα στελέχη πιστεύουν ότι έχει δημιουργήσει αρνητική ατμόσφαιρα στην κεντρική τράπεζα και ότι ξοδεύει «πολύ χρόνο σε θέματα που δεν σχετίζονται με τη νομισματική πολιτική», ανέφερε η IPSO.

Σύμφωνα με το CNBC εμφανιζόμενη ατάραχη, η πρώην πολιτικός και δικηγόρος Λαγκάρντ δήλωσε ότι η ΕΚΤ διεξάγει τις δικές της έρευνες με «τρόπο που μπορούμε να εμπιστευτούμε. Αυτές έδειξαν ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι είναι ευτυχείς που εργάζονται στο ίδρυμα και πως συνιστούσαν να εργάζονται εκεί σε έναν φίλο τους.».

Οι έρευνες διεξάγονται από το 60% περίπου των εργαζομένων και καλύπτουν επίσης τους μισθούς, τον σεβασμό στο χώρο εργασίας και την ικανοποίηση από την εργασία, δήλωσε η ίδια.

«Δίνουμε μεγάλη προσοχή σε αυτές τις τεχνικά ορθές απαντήσεις και ενεργούμε βάσει αυτών, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Αυτό που με κρατάει σε εγρήγορση είναι αυτές οι απαντήσεις», δήλωσε η Λαγκάρντ στους δημοσιογράφους σε ενημέρωση μετά τη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ τον Ιανουάριο.

«Και είμαι εξαιρετικά υπερήφανη για το προσωπικό της ΕΚΤ και είναι μεγάλη μου τιμή και υπερηφάνεια να ηγούμαι του θεσμού, διότι μας οδηγεί η αποστολή. Να παρέχουμε σταθερότητα τιμών, αλλά να υπηρετούμε τους Ευρωπαίους, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», συνέχισε.

Η έρευνα της IPSO συμπληρώθηκε από περίπου 1.100 άτομα. Η ΕΚΤ έχει περισσότερους από 5.000 υπαλλήλους και εκπαιδευόμενους.

Η ένωση δήλωσε ότι οι απαντήσεις περιγράφουν γενικά τη Λαγκάρντ ως «αυταρχική ηγέτιδα» που δεν ενεργεί απαραίτητα σύμφωνα με τις αξίες που διακηρύσσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:36 - 25 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.