ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επενδύσεις $5 δισ. για την κατασκευή ημιαγωγών

11:55 - 10 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν επενδύσεις $5 δισ. για την κατασκευή ημιαγωγών
Ο Λευκός Οίκος την Παρασκευή (9/2) παρουσίασε το σχέδιο της αμερικανικής κυβέρνησης για επενδύσεις 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έρευνα και ανάπτυξη που σχετίζεται με τους ημιαγωγούς, ενώ ανακοίνωσε, επίσης, ότι εγκαινιάζει το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογίας Ημιαγωγών ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Κογκρέσο ενέκρινε τον νόμο ορόσημο Chips and Science Act τον Αύγουστο του 2022. Ο νόμος προβλέπει δαπάνες ύψους 52,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες περιλαμβάνουν 39 δισ. σε επιδοτήσεις για την παραγωγή ημιαγωγών και 11 δισ. για έρευνα και ανάπτυξη. Ο νόμος δημιουργεί, επίσης, μια φορολογική ελάφρυνση 25% για επενδύσεις που αφορούν την κατασκευή εργοστασίων παραγωγής τσιπ, η συνολική αξία της οποίας εκτιμάται σε 24 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το κεντρικό σημείο του προγράμματος Ε&Α είναι το Εθνικό Κέντρο Τεχνολογίας Ημιαγωγών, το οποίο θα διεξάγει έρευνα και θα πραγματοποιεί την κατασκευή πρωτότυπων ημιαγωγών προηγμένης τεχνολογίας.

Το κέντρο είναι μια «σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όπου η κυβέρνηση, οι πελάτες της βιομηχανίας, οι προμηθευτές, οι ακαδημαϊκοί, οι επιχειρηματίες, οι επενδυτές επιχειρηματικών κεφαλαίων θα δουλέψουν μαζί για να καινοτομήσουν, να συνδεθούν, να δικτυωθούν, να λύσουν προβλήματα και να επιτρέψουν στους Αμερικανούς να είναι ανταγωνιστικοί και να ξεπεράσουν τον (υπόλοιπο) κόσμο», δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου.

Η υπουργός Ενέργειας Τζένιφερ Γκράνχολμ δήλωσε ότι η προσπάθεια αποτελεί μέρος μιας «βιομηχανικής στρατηγικής γύρω από τα τσιπ», με στόχο την αποτροπή της απώλειας ταλαντούχων επαγγελματιών και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. «Ένα έθνος που δεν κάνει Ε&Α είναι ένα αδύναμο έθνος», δήλωσε η Γκράνχολμ στην εκδήλωση. «Δεν πρόκειται να είμαστε πλέον αδύναμοι».

Το NSTC θα δημιουργήσει ένα επενδυτικό ταμείο για να βοηθήσει τις αναδυόμενες εταιρείες ημιαγωγών να προωθήσουν την τεχνολογία του προς την εμπορική αξιοποίηση.

Ο νόμος του 2022 δημιουργεί επίσης το Εθνικό Πρόγραμμα Παραγωγής Προηγμένων Συσκευασιών και νέα ινστιτούτα «Manufacturing USA» (κατασκευής στις ΗΠΑ), που επικεντρώνονται στους ημιαγωγούς.

Η Ραϊμόντο, τη Δευτέρα, δήλωσε ότι το υπουργείο Εμπορίου σχεδιάζει να προβεί σε αρκετές σημαντικές αναθέσεις για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τσιπ εντός δύο μηνών. «Βρισκόμαστε στη διαδικασία πραγματικά περίπλοκων, απαιτητικών διαπραγματεύσεων με αυτές τις εταιρείες», δήλωσε η Ραϊμόντο σε συνέντευξή της στο Reuters. Ωστόσο, δεεν προσδιόρισε τις εταιρείες με τις οποίες βρίσκονται σε συζητήσεις. Στις «επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες, θα δείτε αρκετές ακόμη ανακοινώσεις. Αυτό είναι που επιδιώκουμε».

Το πρόγραμμα κατασκευής ημιαγωγών προορίζεται για την επιδότηση της παραγωγής τσιπ και τις σχετικές επενδύσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα. 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:55 - 10 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.