ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Πακέτο βοήθειας προς την Αίγυπτο ύψους €7,4 δισ.

17:34 - 17 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
ΕΕ: Πακέτο βοήθειας προς την Αίγυπτο ύψους €7,4 δισ.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε, την Κυριακή (17/3), ένα πακέτο βοήθειας 7,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Αίγυπτο, που αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα συναλλαγματικών διαθεσίμων, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες ότι η οικονομική πίεση και η αναταραχή στη Μέση Ανατολή μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της μετανάστευσης προς την Ευρώπη, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Η συμφωνία έχει προγραμματιστεί να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των ηγετών του Βελγίου, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Κύπρου και της Ελλάδας, σύμφωνα με Αιγύπτιους αξιωματούχους. Ο Πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι της Αιγύπτου συναντήθηκε χωριστά με τη φον ντερ Λάιεν και τον πρωθυπουργό του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρου, η χώρα του οποίου ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ, πριν από την τελετή υπογραφής που θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα.

Το πακέτο περιλαμβάνει επιχορηγήσεις και δάνεια για τα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κάιρο. Σύμφωνα με έγγραφο της αποστολής της ΕΕ στην Αίγυπτο, οι δύο πλευρές έχουν προωθήσει τη συνεργασία τους στο επίπεδο μιας «στρατηγικής και συνολικής εταιρικής σχέσης», ανοίγοντας τον δρόμο για την επέκταση της συνεργασίας Αιγύπτου-ΕΕ σε διάφορους οικονομικούς και μη τομείς.

Το γραφείο του προέδρου Ελ-Σίσι ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία αποτελεί «ένα σημαντικό άλμα στη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ των δύο πλευρών για την επίτευξη κοινών συμφερόντων»..

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.