ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν χρυσός και ασήμι

22:02 - 07 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε διάστημα μιας εβδομάδας σημείωσε η τιμή του χρυσού, μετά τις σημαντικές απώλειες που καταγράφηκαν στις πετρελαϊκές τιμές και μείωσαν την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου σαν εναλλακτική επένδυση. Ανάλογες απώλειες κατέγραψε και το ασήμι.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή συμβολαίου για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1% στα 799,000 δολάρια ανά ουγκιά. Απώλειες της τάξεως του0,85%  κατέγραψε και το ασήμι, η τιμή του οποίου διαμορφώθηκε στα 14,500 δολάρια ανά ουγκιά.

Το αργό σημειώνει και πάλι σημαντικές απώλειες και αυτό δε βοηθά την αγορά του χρυσού, σημειώνουν οι αναλυτές. Ο πληθωρισμός φαίνεται ότι βρίσκεται υπό έλεγχο, έτσι οι επενδυτές δεν πρόκειται να καταφύγουν στο πολύτιμο μέταλλο ως ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο.

Την τιμή των πολύτιμων μετάλλων «πιέζει» και η μείωση της φημολογίας για σημαντική μείωση των επιτοκίων κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στην ερχόμενη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ στις 11 Νοεμβρίου, μετά τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.