ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες δύο δολαρίων κατέγραψε το αργό

22:35 - 07 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Τις σημαντικότερες απώλειες σε διάστημα μιας εβδομάδας κατέγραψε σήμερα η τιμή του αργού στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, καθώς πιθανολογείται τα πετρελαϊκά αποθέματα επαρκούν για τη ζήτηση του χειμώνα.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Ιανουαρίου για το αργό πετρέλαιο κατέγραψε απώλειες ύψους 2,16%, χάνοντας 1,95 δολάρια και διαμορφώθηκε στα 88,28 δολάρια ανά βαρέλι. Σημαντικές απώλειες ύψους 1,71% κατέγραψε και το πετρέλαιο τύπου brent που διαμορφώθηκε στα 88,38 δολάρια ανά βαρέλι.

Η αύξηση που παρατηρήθηκε την περασμένη εβδομάδα στα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel, τα οδήγησε κατά 0,6% υψηλότερα από το μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών. Τα αποθέματα του αργού διαμορφώθηκαν κατά 0,7% υψηλότερα από το μέσο όρο.

Επίσης, τα θετικά στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας και αφορούν τις νέες θέσεις εργασίας μειώνουν τις πιθανότητες για μια σημαντική μείωση των επιτοκίων από τη Fed στη συνεδρίασή της την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ το Νοέμβριο αυξήθηκε πέραν του προβλεπόμενου κατά 94.000, τη στιγμή που το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 4,7% για τρίτο συνεχόμενο μήνα, δεδομένα που δημιουργούν ελπίδες ότι η αγορά εργασίας είναι αρκετά υγιής, ώστε να βοηθήσει τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη να αποφύγει την ύφεση. Οι αναλυτές προέβλεπαν τη δημιουργία 80.000 νέων θέσεων εργασίας.

Μια μείωση των βασικών επιτοκίων δανεισμού θα οδηγούσε στην εξασθένιση της αξίας του αμερικανικού νομίσματος, γεγονός που θα καθιστούσε το πετρέλαιο φθηνότερο για τους αγοραστές που διαπραγματεύονται με διαφορετικό νόμισμα με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης και την άνοδο των πετρελαϊκών τιμών.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.