ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι φόβοι για μειωμένη ζήτηση «ρίχνουν» κάτω από τα 88 δολ. το αργό

22:18 - 10 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Μικρή υποχώρηση κατέγραψε σήμερα η τιμή του αργού μετά την πτώση που σημείωσε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι αναλυτές αναμένουν να μειωθεί η ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ, τη χώρα η οποία καταναλώνει το ένα τέταρτο της παγκόσμιας πετρελαϊκής παραγωγής, λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας.

Το συμβόλαιο παράδοσης Ιανουαρίου για το αργό υποχώρησε κατά 0,34% στα 87,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημείωσε πτώση 0,62% στα 87,83 δολάρια ανά βαρέλι.

Τα αποθέματα διυλισμένων καυσίμων, κατηγορία στην οποία συμπεριλαμβάνονται το πετρέλαιο θέρμανσης και το diesel, όπως επίσης και τα αποθέματα βενζίνης σημείωσαν άνοδο την περασμένη εβδομάδα. Οι πετρελαϊκές τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 12% μετά τα ρεκόρ ανόδου που είχαν καταγραφεί τον περασμένο μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει αμετάβλητη την ημερήσια παραγωγή την προηγούμενη εβδομάδα, ενδυνάμωσε τη φημολογία για μείωση της ζήτησης του καυσίμου, ενώ την Παρασκευή το αργό υποχώρησε στα 88,28 δολάρια ανά βαρέλι καταγράφοντας συνολικά απώλειες 0,5% για την εβδομάδα που πέρασε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.