ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Γιορτινό κλίμα'' στις ευρω-αγορές, αισιοδοξία και για την Wall

16:13 - 20 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Ενισχύονται για πρώτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών οι δείκτες στις ευρω-αγορές καθώς κατευνάζεται το κλίμα ανησυχίας για επιβράδυνση της οικονομίας στις διεθνείς αγορές, ενώ και η Wall Street αναμένεται να έχει ανοδικό ξεκίνημα.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,51% στις 6.316,70 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 0,53% στις 5.526,79 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει κέρδη κατά 0,24% στις 7.856,30 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,4% στις 360,15 μονάδες, κυρίως λόγω των κερδών του τεχνολογικού κλάδου και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι τίτλοι των Johnson Matthey, Daimler, και Cap Gemini.

Η SAP καταγράφει ισχυρά κέρδη καθώς η βασική της ανταγωνίστρια Oracle ανακοίνωσε χθες ότι τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 35% στο τρίμηνο ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών και καθησυχάζοντας τους επενδυτές του κλάδου της τεχνολογίας.

Την ίδια ώρα, άνοδο καταγράφει και η Cap Gemini η οποία ανακοίνωσε ενισχυμένη κερδοφορία κατά 34% στο τρίμηνο και αναθεώρησε προς τα πάνω τις εκτιμήσεις της για το σύνολο του έτους.

Σημαντικά κέρδη και για τη γερμανική Adidas, στον απόηχο της είδησης ότι η Nike, η μεγαλύτερη εταιρεία στον τομέα της αθλητικής ένδυσης και υπόδησης, εμφάνισε κέρδη ενισχυμένα κατά 10% λόγω των πωλήσεών της σε Ευρώπη και Ασία.

Στην άνοδο του CAC 40 συμβάλλει η ενίσχυση κατά 2,6% που παρουσιάζει η αλυσίδα ξενοδοχείων Accor, η οποία γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει στην πώληση 47 ξενοδοχειακών μονάδων στη Γαλλία και 10 στην Ελβετία σε κοινοπραξία εταιρειών έναντι 518 εκατ. ευρώ.

Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες σε Γαλλία και Γερμανία, με τη Renault, τη Daimler και την Porsche να ηγούνται της ανόδου.

Νωρίτερα, με ρυθμούς ταχύτερους του αναμενόμενου αναπτύχθηκε η οικονομία της Βρετανίας στο τρίτο τρίμηνο κυρίως λόγω της σημαντικής αύξησης των καταναλωτικών δαπανών.

Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 3,3% στο τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης ήταν για αύξηση της τάξεως του 3,2%. Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο η αύξηση ήταν 0,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.