ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Σημαντική άνοδος των καταναλωτικών δαπανών το Νοέμβριο

16:36 - 21 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Με το μεγαλύτερο ρυθμό σε διάστημα δύο ετών ενισχύθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ το Νοέμβριο, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων επέτρεψε στους αγοραστές να επωφεληθούν των προσφορών ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Αναλυτικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν τον Νοέμβριο κατά 1,1%, έναντι ανόδου 0,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο εμπορίου της χώρας.  Οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά  0,7%. Να σημειωθεί ότι η αύξηση του 1,1% είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2005.

Επίσης, ο δομικός δείκτης που παρακολουθεί η Federal Reserve για την άσκηση της νομισματικής της πολιτικής και που είναι ενδεικτικός των πληθωριστικών τάσεων, αυξήθηκε κατά 0,2% για δεύτερο συνεχή μήνα.

Τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν αφενός ότι οι καταναλωτές συνεχίζουν να στηρίζουν την οικονομία της χώρας και αφετέρου ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος έξαρσης του πληθωρισμού. Τα στοιχεία αυτά αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για νέα μείωση του κόστους δανεισμού από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.