ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικά κέρδη για το αργό- Ξεπέρασε τα 93 δολάρια

22:39 - 21 Δεκ 2007 | Ειδήσεις
Σημαντική αύξηση, που ξεπερνά τα δύο δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφει σήμερα το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, μετά την ανοδο των καταναλωτικών δαπανών, που διαμορφώθηκαν σε υψηλό δύο ετών, υποδεικνύοντας ότι η οικονομική ανάπτυξη και η ζήτηση πετρελαϊκών προϊόντων ενδέχεται να αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο.

Η τιμή συμβολαίου για παράδοση Φεβρουαρίου καταγράφει ανοδο 2,38%, κερδίζοντας 2,17 δολάρια και διαμορφώνεται στα 93,23 δολάρια ανά βαρέλι. Ανάλογη είναι η άνοδος που καταγράφει το πετρέλαιο τύπου brent, το οποίο ενισχύεται κατά 2,12% και διαμορφώνεται στα 93,08 δολάρια το βαρέλι.

Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ ενισχύθηκαν με το υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων δύο ετών το Νοέμβριο, καθώς η αύξηση των εισοδημάτων επέτρεψε στους αγοραστές να επωφεληθούν των προσφορών ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Αναλυτικότερα, οι καταναλωτικές δαπάνες ενισχύθηκαν τον Νοέμβριο κατά 1,1%, έναντι ανόδου 0,4% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο εμπορίου της χώρας. Οι εκτιμήσεις των οικονομικών αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση κατά0,7%. Να σημειωθεί ότι η αύξηση του 1,1% είναι η μεγαλύτερη από τον Ιούλιο του 2005.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα το αργό είχε καταγράψει απώλειες ύψους 6,2% από τις 21 Νοεμβρίου, οπότε και είχε καταγράψει την τιμή ρεκόρ των 99,29 δολαρίων, εξαιτίας της ανησυχίας για ύφεση της ζήτησης σε πετρελαϊκά προϊόντα, μετά την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.